Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔ), τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων, το Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Αρχαιολογικών Εφορειών Πατρών- Πελ/σου-Αιτ/νίας-Ιονίων Νήσων, το Σωματείο Εργαζομένων ΥΠΠΟΤ στο νομό Λακωνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και τα σωματεία των εργαζομένων στον Πολιτισμό, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κτήριο της Γ.Γ. Πολιτισμού (Αθήνα), στην Πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη), στο Δημοτικό Θέατρο (Πάτρα), στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται ενάντια στην εξαθλίωση των εργαζομένων και τη νέα υποβάθμιση του Υπουργείου Πολιτισμού. Ζητούμε:

DSC00184DSC00185

Ανάκληση των μαζικών απολύσεων στο έργο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης. Άμεση προώθηση της αρχαιολογικής διερεύνησης στους υπό εκκρεμότητα χώρους, προκειμένου να μην καθυστερήσει περαιτέρω το έργο. Εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 37 του Ν. 3028/2002 (ΦΕΚ 153 Α΄) για τη συντήρηση, μελέτη και δημοσίευση των ευρημάτων με παράλληλη αξιοποίηση του εξειδικευμένου εργατοτεχνικού προσωπικού στις εργασίες του τεχνικού τμήματος.
Να προσέλθει ο Σ.Α.Τ.Ε. και ο Σ.Τ.Ε.Α.Τ. σε διαπραγματεύσεις για υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του Σ.ΕΚ.Α.
Επίλυση του ζητήματος των προσλήψεων που έχουν πραγματοποιηθεί μετά τον Μάρτιο του 20012, ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να συνεχίσουν οι προγραμματισμένες προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων, απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία και αποτελεσματικότητα των συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΕΣΠΑ.

DSC00186DSC00187DSC00188

Αναθεώρηση της Υ.Α. που εκδόθηκε από τον Αν. Υπουργό του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., σχετικά με τις νέες προσλήψεις προσωπικού σε έργα Ε.Σ.Π.Α., ώστε η πρόσληψη του επιστημονικού προσωπικού να γίνεται με βάση τα κριτήρια και τις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν.2190/1994 (βάσει των διατάξεων την παρ.3 του άρθρου 9 του Ν3051/2002).
Χορήγηση του Επιδόματος Ανθυγιεινής Εργασίας στους συμβασιούχους αρχαιολόγους στα έργα αυτεπιστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού και αναγνώριση μισθολογικά στα κλιμάκια της προϋπηρεσίας σε ιδιωτικά έργα και στο ΤΔΠΕΑΕ στους εργαζόμενους με συμβάσεις στη Γ. Γ. Πολιτισμού.
Απόσυρση του προσχέδιου του νέου οργανογράμματος που έχει σαν απώτερο σκοπό τη συρρίκνωση και υποβάθμιση του πολιτισμού. Ζητούμε αυτόνομο Υπουργείο Πολιτισμού με διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και με τους απαραίτητους πόρους για την προστασία, διαφύλαξη και ανάδειξη της Πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Άμεση διακοπή των προσλήψεων από Μ.Κ.Ο. μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον Τομέα του Πολιτισμού (ΚΟ.Χ.Π.) και κάλυψη των αναγκών του υπουργείου με προσλήψεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Απόσυρση της παρ.2, του Άρθρου 5, του κατατιθέμενου στο Κοινοβούλιο προς ψήφιση νομοσχεδίου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΦΙΛΙΚΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

DSC00189DSC00190DSC00191

Κατηγορίες: Δελτία τύπου

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Δελτία τύπου