Σήμερα, 4/11/09, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού με εκπροσώπους Σωματείων Συμβασιούχων του Υπουργείου. Στην συνάντηση παρευρέθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων Χρ. Θεοδωροπούλου και το μέλος του ΔΣ Αντ. Πιτσικούλης, θέτοντας το προβληματικό εργασιακό καθεστώς των Αρχαιολόγων σε δημόσια έργα και σε ιδιωτικά οικόπεδα. Τονίστηκε η απαράδεκτη πρακτική να πληρώνουν ιδιώτες τα έξοδα ανασκαφών, που θα έπρεπε να αναλαμβάνει το Υπουργείο. Κατατέθηκαν επίσης προτάσεις του Συλλόγου για τον τρόπο μοριοδότησης των αρχαιολόγων στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους έκτακτους εργαζομένους στο ΥΠΠΟΤ και ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα εργασιακά μας θέματα και παρουσίασε τις θέσεις του.

 

Συγκεκριμένα:

 

Α. Για το θέμα της πληρωμής των ασφαλιστικών που δεν εντάσσονται στην τροπολογία Σαμαρά προκρίνει ως λύση μία Νομοθετική Ρύθμιση, ενώ τη δικαστική οδό την θεωρεί «καταστροφική εξέλιξη».

 

Β. Για το φλέγον ζήτημα του 24μηνου περιορισμού του Π.Δ. του Παυλόπουλου θεωρεί, ότι είναι απαράδεκτο να εκπαιδεύεις έναν εργαζόμενο δυο χρόνια και μετά να τον διώχνεις. Έχει μια λύση κατά νου, αλλά θα το εξετάσει μαζί με τα υπόλοιπα προβλήματα. Επίσης υποστήριξε ότι πρέπει να βρεθεί μια γέφυρα μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος υποστελέχωσης.

 

Γ. Η πλήρωση κενών οργανικών θέσεων υποστηρίζει ότι θα γίνει «αξιοκρατικά και όχι τυπολατρικά» μέσω ΑΣΕΠ. Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν εξειδικεύσεις που απαιτούν πρακτική εμπειρία πιο σημαντική από τα πτυχία.

 

Ο Υπουργός δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα μέχρι την τελική απόφαση των άλλων εμπλεκόμενων υπουργείων και ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί για τα ζητήματα με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ κο. Βέη και με τον Υπουργό Εσωτερικών κο. Ραγκούση την επόμενη εβδομάδα.

 

Πέρα από την υπόσχεση για τακτική επικοινωνία με εκπροσώπους των σωματείων, θεωρούμε ότι ως τώρα εισπράττουμε μόνο υποσχέσεις και καλή διάθεση. Περίοδος χάριτος δεν υπάρχει. Είμαστε σε αδιέξοδο και ζητούμε άμεσες λύσεις των προβλημάτων μας στην πράξη.

 

Κατηγορίες: Δελτία τύπου

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Δελτία τύπου