Σ.ΕΚ.Α.

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Τ.Θ. 30084, Τ.Κ. 10033, Αθήνα

Fax: 210 3816584, Κιν. 6977509501

e-mail: sekarchaeologists@gmail.com, site www.seka.net.gr

 

 

«Η ελευθερία του τύπου δεν είναι αυτοσκοπός» !!!

 

Η φράση αυτή περιέχεται στην αγωγή της κυρίας Παναγιωταρέα, καθηγήτριας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εκπροσώπου τάφου της Αμφίπολης, κατά της συναδέλφου αρχαιολόγου Δέσποινας Κουτσούμπα, πρώην προέδρου και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.

Είναι νομίζουμε περιττό να σχολιάσει καποιος το γεγονός, ότι μια καθηγήτρια που διδάσκει δημοσιογραφία, καταφεύγει σε ένδικα μέσα για ένα σχόλιο-ανάρτηση σε προσωπική σελίδα στο Facebook. Είναι, επίσης, περιττό να σχολιάσουμε ότι δεν υπάρχει ακόμα απάντηση από πλευράς της κυρίας Παναγιωταρέα για όσα η συνάδελφος αναφέρει, καθώς επίσης ότι χρησιμοποιεί την πολιτική τοποθέτηση της συναδέλφου ως επιχείρημα, για να δείξει τι άραγε; Γίνεται νομίζουμε φανερό, πως είναι καθήκον όλων μας να υπερασπιστούμε τη συνάδελφο (να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας τελικά) ενάντια σε κάθε προσπάθεια φίμωσης και το δικαίωμά μας να ασκούμε κριτική σε κάθε δημόσιο πρόσωπο, θεσμικό ή εξωθεσμικό.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια της κυρίας Παναγιωταρέα και δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό της συναδέλφου. Καλούμε τους συναδέλφους να παρασταθούν στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στις 7 Μαΐου.

Κατηγορίες: Δελτία τύπου

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Δελτία τύπου