ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

                                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την παράνομη και προκλητική απόλυση του αντιπροέδρου του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας (ΣΕΕΝ-Α-Β-Ε-Κ), από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Η εργοδοσία, χρησιμοποιώντας άθλιες προφάσεις, προχώρησε μονομερώς στην απόλυση του συναδέλφου, παραβιάζοντας πλήρως τον νόμο 1264/82 περί συνδικαλισμού. Μια απόλυση που εκτός από παράνομη, είναι απαράδεκτη και προκλητική. Είναι ξεκάθαρο ότι με την κίνηση αυτή στοχεύει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια, και καλούμε κάθε εργαζόμενο να κάνει το ίδιο, γιατί στόχος της είναι να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας ώστε να μην σηκώνουν οι εργαζόμενοι κεφάλι απέναντι στην εργοδοσία, κι έτσι να προχωράει ανενόχλητη στην εκθεμελίωση των δικαιωμάτων μας. Τέτοιου είδους ενέργειες αφορούν και πρέπει να βρίσκουν απέναντι κάθε εργαζόμενο, κάθε κλάδου.

Η επίθεση της εργοδοσίας σε έναν συνδικαλιστή επιβεβαιώνει ότι κάνει καλά την δουλειά του. Ότι είναι ασυμβίβαστος υπερασπιστής των

συμφερόντων των εργατών. Δεν τρομοκρατείται και δεν εξαγοράζεται. Ο συνάδελφος Καραγιάννης δείχνει με το παράδειγμα του ότι δεν είναι όλοι
οι συνδικαλιστές ίδιοι, όπως κάποιοι θέλουν να μας πείσουν.

                                                            ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

                                                             ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

                                                                                              Το Δ.Σ.

Κατηγορίες: Δελτία τύπου

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Δελτία τύπου