48ωρη απεργία στην ψηφιοποίηση, Πέμπτη και Παρασκευή, 6 και 7 Ιουλίου
 
Το ΔΣ του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προκηρύσσει για την Πέμπτη και Παρασκευή, 6 και 7 Ιουλίου48ωρη απεργία στο σύνολο του έργου της ΔΔΕΑΜ και στα σχετικά προγράμματα της ψηφιοποίησης.
Διεκδικούμε: 
·    Την απρόσκοπτη συνέχιση του σημαντικού έργου της ψηφιοποίησης των κινητών μνημείων του ΥΠΠΟΑ και καμία απόλυση εργαζομένου. 
·         Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς νέα καθυστέρηση, τηρώντας την κείμενη νομοθεσία. 
·         Να σταματήσει η καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
·    Να μην παραγκωνίζεται και να μην απαξιώνεται η Αρχαιολογική Υπηρεσία, αλλά να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Πολιτισμού με την εξασφάλιση επαρκούς κρατικού κονδυλίου. Όχι στην εργολαβοποίηση του Πολιτισμού, όχι στην εκποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
·         Να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
·         Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ.
·         Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.
Καλούμε τα μέλη μας που απασχολούνται στο έργο της ψηφιοποίησης σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 06 και 07 Ιουλίου στις 11:30 στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΠΟΑ, Μπουμπουλίνας 20-22.
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 6 Ιουλίου, στις 19:00 στο Μουσείο Ακρόπολης, όπου θα ακολουθήσει και συνέλευση των εργαζομένων στο έργο της ψηφιοποίησης.

Την Παρασκευή, 7 Ιουλίου, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα αρχαιολογικά έργα.

Κατηγορίες: Δελτία τύπου

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Δελτία τύπου