«Ασύμμετρες απειλές» και «Ακραία καιρικά φαινόμενα»

Ποτέ δεν φταίει το κράτος και οι σχεδιασμοί του (ή η απουσία τους).

Πριν 10 χρόνια, όταν θρηνούσαμε 63 συνανθρώπους μας που έβρισκαν τραγικό θάνατο μέσα στην πύρινη λαίλαπα, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ διαπίστωνε ότι επρόκειτο για «οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών» και «ασύμμετρη απειλή».

10 χρόνια μετά τον πύρινο θάνατο, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει τον υδάτινο, σε τουλάχιστον 22 συνανθρώπους μας. Τώρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, φταίνε «τα ακραία καιρικά φαινόμενα» και η «κλιματική αλλαγή». Η δε περιφερειάρχης Αττικής καταθέτει μήνυση και επιθυμεί να συνδράμει «ώστε επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες».

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων θεωρεί ότι η μεγαλύτερη ασύμμετρη απειλή είναι οι πολιτικές των κυβερνήσεων των μνημονίων και της υποτέλειας, που θα συνεχίσουν να βυθίζουν τον ελληνικό λαό στη δυστυχία και στο πένθος, όσο δεν θα βρίσκουν μαζική καταδίκη, όσο δεν θα ορθώνονται συλλογικές αντιστάσεις για την ανάσχεσή τους.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες και στους οικείους των τραγικών θυμάτων της εφαρμοζόμενης, εδώ και δεκαετίες, εγκληματικής (αντι-)κοινωνικής πολιτικής.

Κατηγορίες: Δελτία τύπου

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Δελτία τύπου