Ένα ακόμη θύμα στον βωμό του κέρδους τους
 
 
Το πρωινό της Πέμπτης, 1ης Δεκεμβρίου, ο κόσμος της εργασίας θρήνησε ένα ακόμη θύμα. Εργαζόμενη σε γνωστή αλυσίδα καφέ, έχασε τη ζωή της από έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια επισκευών σε μηχανήματα του καταστήματος. Στον απολογισμό της φονικής έκρηξης προσμετρώνται 5 τραυματίες.
Αυτή τη φορά, η τραγωδία εκδηλώθηκε κυριολεκτικά στο κέντρο της Αθήνας, αφυπνίζοντας, θυμίζοντας σε όλους μας ότι τα εγκλήματα της εργοδοσίας μπορούν να μας αγγίζουν όλους. Το τραγικό περιστατικό είναι προϊόν της απουσίας κανόνων ασφαλείας στους χώρους εργασίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εργοδοσία επέτρεψε να γίνονται εργασίες με χρήση φλόγας ενώ το κατάστημα παρέμενε ανοικτό και η εργαζόμενη δούλευε στο υπόγειο του κτηρίου.
Για το κεφάλαιο δεν μετράει η ανθρώπινη ζωή μπροστά στο κυνήγι του κέρδους. Παραβιάζει κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, αποχαλιναγωγημένο από την απουσία ελέγχων του υπουργείου Εργασίας και κάθε αρμόδιου δημόσιου φορέα.
Απαιτούμε την τιμωρία κάθε υπεύθυνου για το έγκλημα αυτό, ζητούμε την εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, όπως και την τήρηση των εργοδοτικών υποχρεώσεων για την κοινωνική ασφάλιση και την τήρηση συλλογικών συμβάσεων και εργασιακών ωραρίων.
Η απαίτηση αυτή είναι διεκδίκηση και καθήκον του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.
Κατηγορίες: Δελτία τύπου

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Δελτία τύπου