Κινητοποιήσεις ΣΕΚΑ
 
Συνάδελφοι,
Το αμέσως επόμενο διάστημα η ανάγκη για αγωνιστικήμαζική και οργανωμένη παρουσία του Συλλόγου μας είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς είναι απαραίτητο να δώσουμε τέλος στη στάση αναμονής και να βγούμε στην αντεπίθεση απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή χιονοστιβάδα που κυβέρνηση, ΕΕ-ΔΝΤ θέλουν να εξαπολύσουν στο λαό και τους εργαζόμενους, ώστε να ενταθεί η εκμετάλλευση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.
 
Α) Την Πέμπτη 14/12/2017 ο ΣΕΚΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στην Πανεργατική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενόψει των επικείμενων νομοσχεδίων στο πλαίσιο της Γ΄ Αξιολόγησης από τους «θεσμούς». Συντασσόμαστε με τους Συντονισμούς Πρωτοβάθμιων Σωματείων ανά τις διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Παλεύουμε ενάντια στον Αντισυνδικαλιστικό Νόμο, ενάντια στην παγίωση της εξαθλίωσης εργαζομένων και λαού (αξιολόγηση δομών και εργαζομένων στο Δημόσιο, αντιασφαλιστικές αναδιαρθρώσεις, περαιτέρω μείωση των συντάξεων, ενίσχυση της φορολεηλασίας, περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου, αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση), ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών, ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ακόμη πιο σφιχτή πρόσδεση της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, ενάντια στην καταστολή των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.
 
Σημεία προσυγκέντρωσης, στις 10:30:
Αθήνα: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Θεσσαλονίκη: Καμάρα
Κρήτη: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
 
 
 
Β) Την Παρασκευή, 15/12/2017, ο ΣΕΚΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στο έργο της ψηφιοποίησης της ΔΔΕΑΜΠΤΤΑ. Καλούμε τους συναδέλφους στο έργο αυτό να δώσουν βροντερό παρών έξω από το ΥΠΠΟΑ, στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00. Ο ΣΕΚΑ στέκεται στο πλευρό τους και διεκδικεί
·         Καμία απόλυση εργαζομένου
·         Απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας για το σύνολο του προσωπικού
·         Να αναλάβει το ΥΠΠΟΑ τις ευθύνες του και να μη γίνονται οι εργαζόμενοι μπαλάκι ανάμεσα στα υπουργεία
·         Άμεσα μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ για την αντιμετώπιση της γιγαντωμένης υποστελέχωσής του
·         Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
 
 
Γ) Σε σχέση με το αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, παρόλη την πρόσκαιρη απόσυρσή του από την κυβέρνηση, λόγω του μεγέθους της επίθεσης που επιχειρείται προς τα Πρωτοβάθμια, κυρίως, σωματεία, όπως είναι και το δικό μας, το ΔΣ του ΣΕΚΑ έλαβε απόφαση προκήρυξης 24ωρης απεργίας την ημέρα που η τροπολογία θα επανατοποθετηθεί στη Βουλή προς διαβούλευση και ψήφιση. Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη τροπολογία, την οποία ύπουλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατέβασε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, χτυπά το σημαντικότερο όπλο εργατικής διεκδίκησης, το δικαίωμα στην απεργία. Σύμφωνα με την τροπολογία, απαιτείται το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για την κήρυξη απεργίας, κίνηση που προσπαθεί να αφοπλίσει τα Πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς αυτά είναι που ΣΕΒ και ΕΕ φοβούνται κυρίως. Από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μπορούν να ξεσπάσουν σοβαροί, διεκδικητικοί, οργανωμένοι αγώνες και για το λόγο αυτό αποτελούν εμπόδιο στην επέλαση κεφαλαίου και επενδυτών, τη στιγμή μάλιστα που η αντεργατική λαίλαπα εντείνεται σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να εναντιωθούμε σε όλους όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων από συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, παρεμβαίνοντας κατασταλτικά στον τρόπο λειτουργίας τους.
Παρόλη την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας, κυρίως λόγω της άμεσης αντίδρασης σωματείων, εργαζομένων και οργανώσεων, είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει, καθώς αποτελεί οδηγία των «θεσμών» το χτύπημα των εργατικών διεκδικήσεων. Ανάμεσα στα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τα Πανελλαδικά, όπως είναι και το δικό μας, απειλούνται με πλήρη απαξίωση των συλλογικών τους διαδικασιών. Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε σε αγωνιστική επιφυλακή για μαζική ανταπόκριση και συμμετοχή στην επικείμενη αυτή απεργία.
 
 
Δ) Σε επιφυλακή, επίσης, οφείλουμε να βρισκόμαστε, ώστε να υπάρξει μαζική παρουσία των μελών του Συλλόγου μας, στην προοπτική συνάντησης-έναρξης των διαπραγματεύσεων του ΣΕΚΑ με τον Σύνδεσμο Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, καθώς ήδη έχει αποσταλεί πρόσκληση στον ΣΑΤΕ για τον σκοπό αυτό και βρισκόμαστε σε αναμονή ανταπόκρισής τους.
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις