Η ΕΦΑ Κυκλάδων, ο Δήμος Νάξου και τα συναρμόδια Υπουργεία καλούνται να δώσουν άμεση λύση στο ζήτημα της καθυστέρησης πληρωμών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο έργο «Αναμόρφωση κεντρικού, αστικού, οδικού δικτύου στη Χώρα Νάξου».
Οι αρχαιολόγοι που απασχολούνται στο έργο παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2026, δηλαδή από την έναρξη της εργασίας τους. Η διοίκηση του υπουργείου δυστυχώς βαρύνεται με συνεχείς «συσκέψεις» και «τηλεδιασκέψεις» αδυνατώντας να απαντήσει στους εκπροσώπους του Συλλόγου μας. Η δε μόνη ενημέρωση που είχαν οι συνάδελφοι από το Γραφείο του Υπηρεσιακού Γραμματέα, στα μέσα Μαρτίου 2026, πως «θα πληρωθούν στο τέλος του ίδιου μήνα», δεν επαληθεύτηκε ποτέ. Έως σήμερα δεν έχει δοθεί οριστική λύση, ενώ οι καθυστερήσεις φαίνεται να σχετίζονται κυρίως με διοικητικές και οικονομικές διαδικασίες που εμπλέκουν τον Δήμο Νάξου και τα αρμόδια Υπουργεία.
Ως αποτέλεσμα, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη τέσσερις μήνες χωρίς αποδοχές, ενώ οι συμβάσεις τους ολοκληρώνονται άμεσα, γεγονός που επιτείνει την ανασφάλεια και την επαγγελματική αβεβαιότητα.
Ζητάμε από το ΥΠΠΟ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και ιδιαίτερα από τον Δήμο Νάξου και τα συναρμόδια Υπουργεία, να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των διοικητικών εκκρεμοτήτων και την καταβολή των δεδουλευμένων.
Παράλληλα, επισημαίνουμε ότι η διασφάλιση της έγκαιρης μισθοδοσίας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ομαλή υλοποίηση των έργων και την προστασία των εργαζομένων, γεγονός που απαιτεί αποτελεσματικό συντονισμό μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Ζητάμε την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων των συναδέλφων μας. Η έγκαιρη και αξιοπρεπής αμοιβή της εργασίας μας δεν αποτελεί απλώς υποχρέωση της διοίκησης, αλλά θεμελιώδη όρο επαγγελματικής αξιοπρέπειας.
Τελευταίες ανακοινώσεις
Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00-10:00 (συντονίζει η Δήμητρα Αντωνίου) Χαιρετισμοί εκπροσώπων σωματείων Πολιτισμού Α΄ Θεματική -Η Σωστική Αρχαιολογία σήμερα- (συντονίζει η Δήμητρα Αντωνίου) [...]
30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕΚΑ Μονοήμερη εκδρομή στο Βουθρωτό με το Παράρτημα ΣΕΚΑ Κέρκυρας Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από [...]
Μ’ αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας! -Πέμπτη, 17/09, πανελλαδική 3ωρη (12:00 - 15:00) στάση εργασίας για το επίδομα επικίνδυνης και [...]
30 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων Αρχαιολογία, τοπίο και κοινωνία ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | ΣΤΥΡΑ ΝΟΤΙΑΣ [...]


