3ωρη Στάση Εργασίας (10:00-13:00) ΣΕΚΑ στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης,

την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, και συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προκηρύσσει για την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, 3ωρη Στάση Εργασίας (10:00 – 13:00), καλύπτοντας τους συναδέλφους συμβασιούχους αρχαιολόγους που εργάζονται νομό Ηρακλείου Κρήτης, και καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο ενάντια στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα προκλητική προς τους εργαζόμενους του Πολιτισμού, τη στιγμή που, ανάμεσα στα τόσα επαίσχυντα νομοθετήματα (βλ. την εξίσωση των καλλιτεχνών με αποφοίτους Λυκείου), έχει κατατεθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο μετατροπής Μουσείων -μεταξύ των οποίων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου- σε ΝΠΔΔ, δηλαδή σε ανεξάρτητες από το κράτος επιχειρήσεις. Είναι προκλητική, επίσης, η παρουσία του στο εργοτάξιο-κάτεργο του νέου, φαραωνικού και κοστοβόρου, αεροδρομίου Καστελλίου, με τους χαμηλούς μισθούς και τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, για να ασκηθεί περαιτέρω πίεση εντατικοποίησης των εργασιών, σε ένα έργο που η αρχαιολογική διερεύνηση ήδη γίνεται με εξαντλητικούς ρυθμούς.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Πολιτισμού, τους Υγειονομικούς, τους Εκπαιδευτικούς, τον κόσμο της δουλειάς και τους φοιτητές ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Δίπλα στην πρόσφατη κοινή ανακοίνωση των σωματείων του Πολιτισμού, θυμίζουμε τις ανακοινώσεις του Συλλόγου μας, ενάντια στη μετατροπή των Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου:

 

Όχι στη μετατροπή των μεγάλων κρατικών Μουσείων της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα – Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων

 
 
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις