Ο ΣΕΚΑ προκηρύσσει 48ωρη απεργία την Δευτέρα και την Τρίτη, 27 και 28 Νοέμβρη 2023, για τους έκτακτους αρχαιολόγους που εργάζονται σε αρχαιολογικές εργασίες στο νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης, στο Καστέλλι Πεδιάδος. Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι του νέου αεροδρομίου συμπαραστέκονται στους συνάδελφούς τους, εργατοτεχνίτες και συντηρητές, που απεργούν τις ίδιες ημέρες και απαιτούν αύξηση του μισθού τους. Στο φόντο της καλπάζουσας ακρίβειας, η αύξηση του μισθού είναι προαπαιτούμενο για να έχει νόημα η συνέχιση της εργασίας του έκτακτου προσωπικού των αρχαιολογικών εργασιών και για να καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησής του. Οι συνθήκες εργασίας στο νέο αεροδρόμιο είναι εξαιρετικά δυσμενείς, οι καθημερινές αποστάσεις πολύ μεγάλες και οι μισθοί δυσανάλογα μικροί. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους εργαζόμενους με αυτεπιστασία της ΕΦΑΗ, αρχαιολόγους, συντηρητές κ.α., οι οποίοι πληρώνονται με το πενιχρό ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και δε λαμβάνουν οδοιπορικά, καθώς ως έδρα εργασίας τους δεν έχει δηλωθεί η ΕΦΑΗ αλλά το Καστέλλι Πεδιάδος.

Συνεπώς, απαιτούμε:

– Αύξηση μισθών για όλους τους εργατοτεχνίτες και συντηρητές της ΤΕΡΝΑ στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, σύμφωνα με τα αιτήματά τους

– Αύξηση του μισθού του έκτακτου, υπό αυτεπιστασία, προσωπικού της ΕΦΑΗ στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι. Όλοι οι αρχαιολόγοι να μισθώνονται με βάση τη ΣΣΕ του ΣΕΚΑ.

– Δωρεάν μετακίνηση όλου του προσωπικού των αρχαιολογικών εργασιών προς και από την εργασία του.

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣΕτικέτες: ,

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Αποφάσεις ΔΣ