Όλοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ΣΕΚΑ τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018!

Για το απόγευμα της Δευτέρας, 15 Ιανουαρίου, έχει δρομολογηθεί στη Βουλή η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με όλα σχεδόν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απόλυτα υπάκουη στις απαιτήσεις των δανειστών φέρνει προς ψήφιση ένα πακέτο αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων (1.400 σελίδων) το οποίο πιστοποιεί ότι η πολιτική των μνημονίων ούτε σταματά, ούτε χαλαρώνει, αλλά αντιθέτως εντείνεται!

Μέσα από το πολυνομοσχέδιο υλοποιούνται οι στόχοι των θεσμών και της ντόπιας μεγαλοεργοδοσίας για περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, ενώ ετοιμάζεται το έδαφος για νέα χτυπήματα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Επεκτείνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, καταργείται κάθε προστασία πρώτης κατοικίας και επί της ουσίας η λαϊκή στέγη παραδίδεται στα χέρια των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Συνθλίβονται ή και καταργούνται προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα με αποτέλεσμα χιλιάδες τρίτεκνες οικογένειες να βρεθούν ακόμα και εκτός επιδότησης. Ανοίγει ακόμα πιο πλατιά ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Κάπου ανάμεσα στις διατάξεις που αφορούν τον «Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας» και τις «Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης» εντάσσονται στο πολυνομοσχέδιο αιφνιδιαστικά, χωρίς την παραμικρή προηγούμενη ενημέρωση ή έστω νύξη προς τα σωματεία εκτάκτων εργαζομένων, τρεις διατάξεις που αφορούν στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η πιο σημαντική διάταξη (344) είναι εκείνη που αφορά στη δημιουργία «Μητρώου Προσωπικού Αρχαιολογικών Εργασιών».

Αν η διάταξη για το σχεδιαζόμενο Μητρώο επεφύλασσε καλύτερες ημέρες για τους εργαζομένους τους οποίους αφορά, θα αποτελούσε σίγουρα τη μοναδική εξαίρεση σε ένα πολυνομοσχέδιο – καταδίκη για τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Το ΥΠΠΟΑ δεν προωθεί τη συζήτηση για τη μόνιμη και σταθερή εργασία, αλλά εξετάζει πώς θα διαχειριστεί καλύτερα την ανεργία, πώς θα διαιωνίσει την εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων. Η αοριστία για τους όρους υπό τους οποίους θα λειτουργήσει το Μητρώο, γεννά προσδοκίες στους εργαζομένους για περιορισμό του γραφειοκρατικού χάους και των αυθαιρεσιών, αλλά στην πραγματικότητα κρύβει ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους και εμπόδια στον αγώνα μας για εργασία.

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν συγκεκριμένα στο ΥΠΠΟΑ επισυνάπτονται.

Τη στιγμή που χτυπιέται το δικαίωμα στην απεργία, η μεγαλύτερη κατάκτηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ επί της ουσίας στέκονται με τα χέρια σταυρωμένα, αφού αρνήθηκαν να αποφασίσουν και να συντονίσουν την οργάνωση μαζικών πανεργατικών αγώνων, την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας, ακόμα και ένα κάλεσμα για κοινή πανεργατική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έστω την ημέρα ψήφισης των μέτρων, με αποτέλεσμα τη διάσπαση των εργαζομένων σε ξεχωριστά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις. Καταγγέλλουμε τη συνειδητή αδράνεια των ηγεσιών αυτών (ουσιαστικά, δράση ενάντια στην απεργία), η οποία εξυπηρετεί την κυβέρνηση στην προώθηση των αντιλαϊκών της σχεδιασμών, ενώ ταυτόχρονα διαιρεί σε κομμάτια τους εργαζομένους που θέλουν να αντισταθούν.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί όλα τα μέλη του να δώσουν αγωνιστικό παρών στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του ΣΕΚΑ της 15ης Ιανουαρίου 2018.

Για την υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος και όλων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών!

 

Ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας!

Ενάντια στο πετσόκομμα επιδομάτων, μισθών και συντάξεων!

Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις!

Κάτω η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ!

 

Ζητάμε:

Να υπογραφεί η νέα ΣΣΕ των Εκτάκτων Αρχαιολόγων!

Άμεσα μαζικές προσλήψεις στο ΥΠΠΟΑ, όλων των ειδικοτήτων!

Να αποσυρθεί η προκήρυξη της ντροπής 16Κ/2017,

και να πραγματοποιηθεί η επαναπροκήρυξή της επί το ορθόν!

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

 

Σε συνεννόηση με άλλα σωματεία εκτάκτων του υπουργείου Πολιτισμού, τα σημεία απεργιακών προσυγκεντρώσεων έχουν οριστεί ως εξής:

Αθήνα: Κτήριο ΥΠΠΟΑ, οδός Μπουμπουλίνας 20-22, 11:00

Θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στο υπουργείο για την προκήρυξη 16Κ/2017 και για το θέμα του μητρώου.

 

Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου, 12:30

 

Κρήτη: Μουσείο Ηρακλείου, 10:30

Θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην ΕΦΑΗ (11:00) για τα ζητήματα στο έργο του ΒΟΑΚ, για την προκήρυξη 16Κ/2017 και για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι (για επιπλέον ζητήματα που μπορούν να τεθούν στο πλαίσιο της παρέμβασης αυτής, παρακαλούμε ενημερώστε το παράρτημα Κρήτης με e-mail ή τηλεφωνικά). Στις 11:30, συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας με τα απεργούντα σωματεία. Το απόγευμα, συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις