24ωρη πανελλαδική απεργία Σ.ΕΚ.Α. την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022.

Ζητάμε την ανεξαίρετη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης του ΣΕΚΑ στα δημόσια έργα που εκτελούνται από εταιρείες μέλη του ΣΑΤΕ.

Καταγγέλλουμε την εταιρεία ΑΚΤΩΡ, τη μόνη εταιρεία σε επίπεδο επικράτειας που δεν υλοποιεί τον νόμο και την υποχρέωσή της απέναντι στον ΣΕΚΑ και στη νέα ΣΣΕ, συγκεκριμένα στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Επίσης καταγγέλλουμε την πρακτική συμπαιγνία ΑΚΤΩΡ – Αττικό Μετρό Α.Ε., και την πάγια τακτική τους σε όλα τα προβλήματα, από ενάρξεως του έργου κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, με τη μετάθεση των ευθυνών του ενός προς τον άλλο. Αποδοκιμάζουμε τα απολύτως αυθαίρετα πρότυπα μισθοδοσίας της Αττικό Μετρό ΑΕ, οργανισμού «δημοσίου συμφέροντος» που ωστόσο καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Διεκδικούμε την επέκταση της σύμβασής μας σε όλα τα δημόσια έργα, και ζητάμε την εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ να υιοθετήσει τη ΣΣΕ του ΣΕΚΑ ως πλαίσιο εργασίας και αμοιβής των συμβασιούχων αρχαιολόγων στο έργο της κατασκευής της Γραμμής 4 στο Μετρό της Αθήνας. Αντιδρούμε στη δημιουργία αρχαιολόγων πολλών ταχυτήτων.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας των λοιπών ειδικοτήτων, εργατοτεχνιτών, οικοδόμων, μηχανικών, γεωλόγων, τεχνολόγων, τεχνικών, σχεδιαστών, εργοταξιακών εργαζόμενων, που επίσης απεργούν. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για υπογραφή ΣΣΕ.

Απαιτούμε την απόσυρση του φακελωματικού μητρώου ΓΕΜΗΣΟΕ και καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους στη συνολική απόρριψη του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη, ο οποίος καταπατά κεκτημένα δικαιώματα αιώνα, όπως η 8ωρη εργασία, ενώ επιχειρεί να βάλει τέλος σε κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα, να καταργήσει πρακτικώς τα σωματεία, τις συλλογικές συμβάσεις, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

 

Σημεία απεργιακών συγκεντρώσεων:

Αθήνα: 11 π.μ., Πλατεία Κάνιγγος

Θεσσαλονίκη: 11 π.μ., Κεντρικό υποκατάστημα ΕΦΚΑ, πλ. Αριστοτέλους

Ηράκλειο: 10 π.μ., Εργατικό Kέντρο Ηρακλείου

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Αποφάσεις ΔΣ