Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στην Αίθουσα «Μ. Ανδρόνικος», ώρα 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Τοπική Συνέλευση του Παραρτήματος Β. Ελλάδας του ΣΕΚΑ. Αντίστοιχη, τοπική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη (στις αρχές Ιουλίου). Με την θεματολογία και το περιεχόμενο συζήτησης, οι δύο αυτές τοπικές συνελεύσεις θα προετοιμάσουν το έδαφος της Γενικής, συγχρόνως και Εκλογοαπολογιστικής, Συνέλευσης του Συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μαζική συμμετοχή στη συνέλευσή μας.

Η θεματολογία, όπως έχει διαμορφωθεί ως τώρα, είναι η εξής:

1) Προγραμματισμός εν όψει της προσεχούς Γενικής και Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης του ΣΕΚΑ στην Αθήνα

2) Για τις εξελίξεις στο έργο κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης

3) Προώθηση αιτήματος κατάργησης της προσωρινότητας (3 χρόνια) της κάρτας ελεύθερης εισόδου για τους αρχαιολόγους και την αντικατάστασή της από μόνιμη

4) Συζήτηση για τους τρόπους δράσης (συνάντηση με το υπουργείο, έγγραφο κ.λπ.) για την κατάργηση της διαδικασίας αναγνώρισης των μεταπτυχιακών σε κάθε καινούργια σύμβαση, ακόμη και από την ίδια εφορεία

5) Για την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλίας προς το υπουργείο εσωτερικών και παιδείας με στόχο την άρση των προαπαιτούμενων προσόντων του ecdl και του γ2 επιπέδου ξένης γλώσσας και την μετατροπή τους σε μοριοδοτούμενα κατά την διαδικασία προκήρυξης θέσεων ΙΔΟΧ, όπως άλλωστε συμβαίνει για κάθε ΠΕ υποψήφιο άλλης ειδικότητας. Την απαίτηση πιστοποίησης του γ2 επιπέδου ξένης γλώσσας και του ecdl από τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας που περιλαμβάνουν στους οδηγούς σπουδών τους το μάθημα της ξένης γλώσσας για τέσσερα εξάμηνα καθώς επίσης και την δυνατότητα της δωρεάν on line διδασκαλίας και πιστοποίησης ξένων γλωσσών από αυτά σε όσους συμβασιούχους Αρχαιολόγους το επιθυμούν. Την μοριοδότηση και την μισθοδότηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας μας (είτε δημοσίου είτε ιδιωτικού τομέα) (εισήγηση Μαυρίδου Α.).

6) Για την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλίας προς το υπουργείο εργασίας προκειμένου να κατοχυρωθούν επαγγελματικά δικαιώματα των επί συμβάσει Αρχαιολόγων και να ελεγχθεί το διαρκές πρόβλημα των αυθαιρεσιών των εφόρων Αρχαιοτήτων, οι οποίοι παρεμβαίνουν στην διαδικασία προκήρυξης και πρόσληψης των Αρχαιολόγων ΙΔΟΧ (εισήγηση Μαυρίδου Α.)

7) Για τη ΣΣΕ του συλλόγου μας (εισήγηση ΔΑΣ)

8) Για το ζήτημα της αλληλεγγύης προς τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας (εισήγηση ΔΑΣ)

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Αποφάσεις ΔΣ