Χωρίς στοιχειώδη σεβασμό στην ιστορική μνήμη και στην αγωνιστική ιστορία του περιστεριώτικου λαού, και προβάλλοντας σαθρά επιχειρήματα, η Διοίκηση του Δήμου στήνει στην είσοδο του Μουσείου ένα περίπτερο, με προφανή σκοπιμότητα να κρύψει τη λειτουργία του και την επικοινωνία με το λαό. Στο Μουσείο στεγάζεται η αγωνιστική ιστορία του περιστεριώτικου λαού. Οι αγωνιστές και τα θύματα του μπλόκου, πλήθος αγωνιστών που έπεσαν μαχόμενοι, ο εκτελεσμένος λαϊκός Δήμαρχος Ευγένης Χαραλαμπίδης, η ηρωική ΕΠΟΝίτισσα Άννα Παρλιάρου, οι αλύγιστοι εργάτες του Κάρβουνου και του «Λαναρά» είναι μόνο κάποιες από τις ηρωικές μορφές που στεγάζονται στο Μουσείο. Κάθε προσπάθεια απαξίωσής του, είναι ασέβεια στην ιστορία και πρόκληση για το λαό και τη νεολαία. Το Μουσείο είναι στοιχείο της ταυτότητας του Περιστερίου.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) απαιτεί από τη Διοίκηση Παχατουρίδη να μετακινήσει το περίπτερο από το χώρο μπροστά από το Μουσείο και να σταματήσει κάθε ενέργεια που παρεμποδίζει τη λειτουργία του.  

Ταυτόχρονα, καλούμε τα μέλη μας να υπογράψουν το ψήφισμα για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι στον παρακάτω σύνδεσμο 

Ψήφισμα για το Μουσείο ΕΑΜικης Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι (avaaz.org)

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις