Η ΔΑΣ-ΥΠΠΟ καταδικάζει την απόφαση ανάκλησης παραχώρησης του κτηρίου του ΥΠΠΟΑ στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), ως απόπειρα τρομοκρατίας και εκβιασμού από την Υπουργό προς τα μέλη του Συλλόγου.

Η Υπουργός, αφού αρχικά με την αποστολή προσωπικών επιστολών της προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα εγκαλούσε με διάφορα προσχήματα (οικονομικό αντίτιμο, οικονομική ζημία του ΥΠΠΟ, καταπάτηση αρχαιολογικού νόμου κ.ά.) να λογοδοτήσουν στην ουσία για τη διοργάνωση εκδήλωσης στο κτήριο του ΣΕΑ που αφορούσε στο εγκληματικό ναυάγιο της Πύλου, προχώρησε στη συνέχεια στη έκδοση απόφασης ανάκλησης παραχώρησης του κτηρίου, προς «γνώση και συμμόρφωση»…

Αξιοποιώντας υποστηρικτές «παπαγάλους – δημοσιογράφους», επικαλούμενη ότι το κτήριο έχει παραχωρηθεί στον ΣΕΑ από το Υπουργείο Πολιτισμού αποκλειστικά για τη στέγαση των γραφείων του, έφτασε στο σημείο να ζητά να της γνωστοποιήσουν τα μέλη του Δ.Σ. εάν η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατόπιν απόφασης του ΔΣ (!!) ή της Γενικής Συνέλευσης !!

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, με αυτήν την απόφαση, παρεμβαίνοντας στις δράσεις του ΣΕΑ και στο περιεχόμενό τους, εκβιάζει προκειμένου να καταφέρει να φιμώσει κάθε κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, κάθε αντίθετη πολιτική φωνή.

Πρόκειται για άλλο ένα φαινόμενο ωμής εργοδοτικής τρομοκρατίας, αυθαίρετης και απροκάλυπτης παρέμβασης στη δράση και στις συλλογικές διαδικασίες συνδικαλιστικού μας οργάνου.

Δεν μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης και λογοκρισίας του ΣΕΑ

Αποτελεί μονόδρομο για όλα τα μέλη του ΣΕΑ η αντίθεση και αντίσταση σε κάθε μορφή λογοκρισίας και εκφοβισμού από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, η οποία με το πρόσχημα της παραχώρησης του κτηρίου από το ΥΠΠΟ στον ΣΕΑ, θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να υπαγορεύει το περιεχόμενο των δράσεων ενός Συλλόγου εργαζομένων – επιστημόνων και με αυτό τον τρόπο να παρεμβαίνει στη λειτουργία του και να κατευθύνει τις αποφάσεις των οργάνων του.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ να σταματήσει τον κατήφορο του αυταρχισμού που έχει πάρει και να ανακαλέσει την απόφαση.

ΔΑΣ- ΥΠΠΟ Αύγουστος 2023

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Συνδικαλιστικό βήμα