Όχι άλλη λιτότητα, όχι άλλα μνημόνια στις πλάτες των εργαζομένων!

 

 

Μετά την πρώτη ομοβροντία αντιλαϊκών μέτρων της προηγούμενης Τετάρτης, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πρόθυμη στήριξη από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ετοιμάζει τώρα την ψήφιση της δεύτερης δόσης των «προαπαιτούμενων», των μέτρων δηλαδή που προηγούνται του δρομολογημένου 3ου μνημονίου· αν αυτά είναι τα «ορεκτικά», καταλαβαίνει κανείς τι να περιμένει από το «κυρίως μενού».

Όμως ήδη η ψήφιση της πρώτης δόσης προκάλεσε έντονη κοινωνική αποδοκιμασία όσο και ισχυρότατους τριγμούς στη συγκυβέρνηση, υποχρεώνοντάς την σε ανασχηματισμό. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τρέχει να προλάβει τα χειρότερα, μεταθέτοντας περίπου για τον …15αύγουστο τα πιο επώδυνα προαπαιτούμενα, που αφορούν την καταστροφή των αγροτών και την κατάργηση των «πρόωρων» συντάξεων. Η συγκυβέρνηση φοβάται την ψηφοφορία μέσα στη βουλή, κυρίως όμως φοβάται τις πιέσεις που ασκούνται έξω από αυτή.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί τα μέλη του να αντισταθούν στον κυκεώνα των κοινωνικά ισοπεδωτικών μέτρων, και να δώσουν αγωνιστικό «παρών» αυτήν την Τετάρτη, στις 19:30, στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την ώρα της ψήφισης του δεύτερου πακέτου των επονείδιστων προαπαιτούμενων έξω από τη Βουλή στην Αθήνα, αλλά και σε μια σειρά πόλεις την ίδια ώρα.

Όχι άλλη λιτότητα, όχι άλλα μνημόνια στις πλάτες των εργαζομένων!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις