Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης (09/11/2014)

 

 

Καταγγέλλουμε την κλιμακούμενη καταστολή και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Με απαίτηση των καπιταλιστών, εγχώριων και ξένων, προωθούνται αλλαγές στο Ν. 1264/1982 με στόχο την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθερίων και ιδίως να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ξεπουλημένες ηγεσίες των  ευρωπαϊκών συνδικάτων – μαζί και τις εγχώριες, ετοιμάζονται να βάλουν νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση.

Είναι στα μέτρα που συζητάει ήδη η συγκυβέρνηση με την τροΐκα. Αποτελεί απαραίτητο όρο για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη του κεφαλαίου. Το εργατικό κίνημα αποτελεί αγκύλωση για την οικονομία τόσο για τον ΟΑΣΑ όσο και για ΔΝΤ και ΕΕ.

Είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου να ξεμπερδεύει με ότι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματα βάζοντας ωμά χέρι στη λειτουργία και δράση των σωματείων. Χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τις σάπιες ηγεσίες του εργοδοτικού συνδικαλισμού που οι ίδιοι θρέφουν και στηρίζουν.

Καταγγέλλουμε τις διώξεις συνδικαλιστών!

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της, Βελγικών συμφερόντων, πολυεθνικής “Commsquare”, η οποία απέλυσε τον γραμματέα του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Γιώργο Βασιλάκη για την συνδικαλιστική του δράση. Συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφο και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της τρομοκρατικής και παράνομης απόλυσης.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη δικαστική απόφαση που επέβαλε 5 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή στην πρόεδρο της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, μετά από μήνυση της εργοδοσίας για κινητοποίηση που έγινε στις 13 Φλεβάρη του 2010, έξω από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» στη Θεσσαλονίκη.

Η κινητοποίηση είχε γίνει με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων που είχε κάνει η εργοδοσία δύο μέρες πριν. Με την απόφαση αυτή, η δικαιοσύνη αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πόσο «τυφλή» και «αταξική» είναι. Καταδίκασε την πρόεδρο του Σωματείου, την ίδια στιγμή που ακόμα καθυστερεί με διάφορες προφάσεις την εκδίκαση των μηνύσεων που έχει κάνει το Σωματείο για την επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», με αποκορύφωμα την παρακολούθηση Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο με κάμερα.

Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό να είναι σε επιφυλακή να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Να μην αφήσουμε κανέναν να ορίζει το πώς θα συνδικαλιζόμαστε. Να σπάσουμε τους επιχειρούμενους περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση και την τρομοκρατία που ασκούν εργοδότες και συγκυβέρνηση με απολύσεις και δικαστικές διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων που αντιδρούν.

Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας.

Παλεύουμε ανυποχώρητα για την κάλυψη των αναγκών μας.

Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα στην καταστολή. Δεν τους φοβόμαστε.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις