Υπουργείο Πολιτισμού, Βασίλειο Υποκρισίας

 
 
«Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι κάτι το οποίο προστίθεται σε εκείνους που έχουν τη σχετική ευμάρεια, ώστε να ασχοληθούν δευτερογενώς με τα θέματα του πολιτισμού. Ο πολιτισμός είναι συνθήκη ζωής ακόμα και στη μεγαλύτερη ανέχεια ή και μπροστά στον θάνατο. Είναι ό,τι συγκροτεί την ανθρωπινότητα ως ανθρωπινότητα, την ύλη και το πνεύμα μαζί…» (Αριστείδης Μπαλτάς, 8/3/2016).
«Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Ο πολιτισμός είναι στοιχείο και της διεκδίκησης, πάντοτε, και του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, αλλά και στοιχείο απαραίτητο για μια ολοκληρωμένη ζωή, ακόμα και τον καιρό της κρίσης, ιδιαιτέρως τον καιρό της κρίσης…» (Γιώργος Κατρούγκαλος, 8/3/2016).
Με δεδομένο ότι τα λόγια (όπως και οι υποσχέσεις) δεν έχουν κόστος, ο υπουργός Πολιτισμού και ο υπουργός Εργασίας δεν έκαναν οικονομία στις διατυπώσεις τους και στις βαρύγδουπες, όσο και κούφιες, αναλύσεις τους για τον Πολιτισμό. Ανακοινώνοντας από το καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου την πρωτοποριακή πρωτοβουλία τους για «δωρεάν είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τους 400.000 δικαιούχους της κάρτας αλληλεγγύης», φρόντισαν να επαναλάβουν με έμφαση ότι «ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια».
Ασφαλώς, εκείνοι που -παρά τις δεσμεύσεις τους- ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και καταβύθισαν στη δυστυχία ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, εκείνοι που λεηλάτησαν κατακτήσεις δεκαετιών από τους σύγχρονους εργαζομένους και εγκατέλειψαν στις τύχες τους τα αρχαία μνημεία, δύσκολα τώρα θα πουλήσουν αγάπη για τον Πολιτισμό.
Εκείνοι που -παρά τους λεονταρισμούς τους- υπέκυψαν σε όλες τις πιέσεις των δανειστών, δέχτηκαν όλες τις εντολές των κηδεμόνων τους, και έβαλαν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της χώρας και του λαού της, δύσκολα τώρα θα πουλήσουν αγάπη για το εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.
Εκείνοι που -παρά τις μεγαλοστομίες τους- διπλασιάζουν ή πολλαπλασιάζουν από τον επόμενο μήνα τις τιμές των εισιτηρίων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους για ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας, εξαιρώντας, υποκριτικά, τους δικαιούχους της κάρτας αλληλεγγύης, δύσκολα τώρα θα πουλήσουν αγάπη για τον Λαό και την πρόσβασή του σε χώρους πολιτισμού.
Επιχειρούν με λόγια του αέρα να καλύψουν την αλήθεια, ότι έχουν παραχωρήσει γη και ύδωρ στους ξένους κηδεμόνες τους. Επιχειρούν με παροχές-ψίχουλα να κρύψουν την πραγματικότητα, τη φτώχεια που έχουν σκορπίσει και αναπαράγουν. Επιχειρούν με όμορφες διατυπώσεις να μακιγιάρουν το πρόσωπό τους: να κουκουλώσουν το κενό πολιτισμού, την αναλγησία, την απουσία κοινωνικής πολιτικής.
 
Αυτό που πλεονάζει στο πρόγραμμά τους
δεν είναι η κοινωνική ευαισθησία τους,
αλλά η συστηματική υποκρισία τους!
 
Όχι στα αντιλαϊκά μέτρα και στις πολιτικές

εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις