Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων συμπαραστέκεται στα δίκαια, κοινωνικά και εργασιακά, αιτήματα των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία. Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι παλεύουμε μαζί με τους υγειονομικούς ενάντια στην απαξίωση και την υποστελέχωση των δημοσίων δομών υγείας. Παλεύουμε μαζί τους για το στοιχειώδες δικαίωμα του λαού και των εργαζομένων για αξιοπρεπή και επαρκή δημόσια Υγεία.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν καθημερινά τα ίδια, ολοένα και κλιμακούμενα, προβλήματα, που και οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό βιώνουμε. Προβλήματα που εφαρμόζονται από τις πολιτικές της παρούσας και των προηγούμενων κυβερνήσεων και που πηγάζουν από τις επιταγές της ΕΕ και της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας, για να προωθήσουν την υποβάθμιση, την επιχειρηματικοποίηση ή και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων, κοινωνικών, δομών, που ο λαός μας με αγώνες έχτισε.
Για τους λόγους αυτούς αγωνιζόμαστε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όσους υπερασπίζονται τα δημόσια, κοινωνικά, αγαθά.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, την Τετάρτη, 6/11/24, στις 17:30, στην πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης.
Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις
Σε συνέχεια του Α΄ καλέσματος των Αρχαιολογικών Διαλόγων 2025 σας στέλνουμε το Β' κάλεσμα που αφορά στην υποβολή ανακοινώσεων. Με [...]
Καταγγέλλουμε τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ, η οποία σε συνέχεια της απαράδεκτης ΕΔΕ που είχε διαταχθεί, [...]
Σε συνέχεια των δυναμικών, παλλαϊκών, εμφανώς αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων που άνθισαν με τη μεγαλειώδη απεργία της περασμένης εβδομάδας, ο Σύλλογος Εκτάκτων [...]
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αρχαιολόγους που ενώθηκαν με τους εργαζόμενους, ανέργους, επαγγελματίες, αγρότες και φοιτητές στα ανθρώπινα ποτάμια που κύλησαν σε [...]