Να στηρίξουμε την κοινή μας υπόθεση!
 
 
Συνάδελφοι,
            η υπόθεση της προάσπισης της Συλλογικής μας Σύμβασης Εργασίας και των νόμιμων οδών πρόσληψής μας, καθώς και η στήριξη των εργασιακών κεκτημένων μας, είναι μια υπόθεση κοινή, μία υπόθεση που περνάει από το χέρι όλων μας, μια υπόθεση που δεν θα πρέπει να αφήνει κανέναν μας αδιάφορο.
            Ο ΣΕΚΑ, βρίσκεται σε σταθερή επικοινωνία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τους μόνιμους συναδέλφους μας, με συνεχή, επαναλαμβανόμενη, αποστολή εγγράφων (που αφορούν τους σύννομους τρόπους πρόσληψης και εργασίας των εκτάκτων αρχαιολόγων) προς την υπηρεσία αλλά και τους ιδιώτες εργολάβους και εταιρίες. Πρωτίστως με την τακτική ενημέρωση των ίδιων των μελών του Συλλόγου μας μέσω των γενικών και τοπικών συνελεύσεων αλλά και μέσω της ηλεκτρονικής μας αλληλογραφίας, προσπαθεί, ως οφείλει, να στηρίξει το δικαίωμα όλων μας στην εργασία με αξιοπρεπείς όρους, σε αξιοπρεπείς συνθήκες.
            Το πρόσφατο -παράνομο και αντεργατικό -χτύπημα στα εργασιακά μας κεκτημένα ήρθε αυτή τη φορά με τη δεύτερη φάση εκτέλεσης του έργου ψηφιοποίησης της ΔΕΑΜ που έχουν αναλάβει διάφοροι ανάδοχοι-εταιρίες πανελλαδικά. Είναι τουλάχιστο προκλητικό το γεγονός ότι ενώ οι εταιρίες θα λάβουν κατά μέσο όρο ποσά των 350.000 με 450.000 ευρώ έκαστη από το δημόσιο, προσπαθούν να προσλάβουν αρχαιολόγους για την εκτέλεση αρχαιολογικών εργασιών με τα προκλητικά χαμηλά ποσά που κυμαίνονται στα 600 ευρώ, είτε ως ΔΕ υπάλληλοι γραφείου είτε στο κατώτατο όριο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας. Οι προτεινόμενες συμβάσεις και μισθοί  είναι πολύ χαμηλότεροι όχι μόνο σε σχέση με την κλαδική μας σύμβαση, αλλά και σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο με το οποίο αμειβόμαστε στο δημόσιο.
  Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων επιθυμεί να στραφεί σε καθένα μέλος μας ξεχωριστά, και να το καλέσει:
-Να μην υπογράψει καμία σύμβαση που ζημιώνει τόσο το ίδιο, όσο και ολόκληρο τον Σύλλογο.
-Να μη κάνει αποδεκτή καμία πρόταση για παράτυπη πρόσληψή του, και να επιμείνει σταθερά και αταλάντευτα στην εργασία με προβλεπόμενη αμοιβή, όρους και συνθήκες.
-Να ενημερώνει τον Σύλλογο, σε κάθε απόπειρα καταπάτησης των δικών του, δηλαδή των κοινών μας, δικαιωμάτων.

Ο ΣΕΚΑ θεωρεί ότι η αγωνιστική συσπείρωση στον Σύλλογο, η συλλογική μας δράση, αλλά και η ατομική μας στάση-στήριξη των κεκτημένων μας, είναι ο ουσιαστικότερος τρόπος να απαντήσουμε στον αντεργατικό Αρμαγεδώνα.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις