Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας για τη μίσθωση μπράβων στο Εργατικό Κέντρο και καταδικάζει την απόφαση του δικαστηρίου για τη διαγραφή του Σωματείου εργαζομένων στη ΣΕΛΕΚΤΑ.

 

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, με την προστασία ιδιωτικής ασφάλειας και της αστυνομίας, προσπάθησε μέσα από την ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων να περάσει «πειθαρχικό κανονισμό» για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ζητώντας τελικά να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να εκπονήσει σχέδιο αλλαγής του καταστατικού, που θα τους δίνει το δικαίωμα να επιβάλλουν πειθαρχικές ποινές σε συνδικαλιστές και να διαγράφουν απ’ τη δύναμή του σωματεία που δεν «συμμορφώνονται» με το προεδρείο! Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, που αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στους μπράβους-security, δέχτηκαν βίαιη επίθεση για να μην συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση! Ενώ εμποδίζονταν άλλοι εργαζόμενοι να παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση, λες και δεν τους αφορά.

Πρόκειται για πρακτικές ξένες προς το εργατικό κίνημα, μακριά από τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ειδικότερα όταν οι συγκεκριμένη διοίκηση έχει σταθεί απέναντι σε αγώνες των εργαζομένων, ενώ έχει ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας με την εργοδοσία της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστική η πλήρης στοίχισή τους με τη ΓΣΕΕ στην προσπάθεια να μην αντιδράσουν οι εργαζόμενοι κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (15/1), αλλά και με την εργοδοσία της ΣΕΛΕΚΤΑ, με την οποία προχώρησαν σε διασπαστικό, εργοδοτικό σωματείο! Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας έπαιρνε ανοιχτά θέση υπέρ της εργοδοσίας, υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία της ενάντια στους εργαζόμενους, φτάνοντας στο σημείο να μην αναγνωρίζει το σωματείο τους και το δικαίωμά τους να συνδικαλίζονται και να διεκδικούν.

Έτσι, δεν είναι άσχετη η απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ», σε πλήρη συντονισμό με την ενιαία επίθεση που εξαπολύουν μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση και αστικό κράτος ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων στη συλλογική οργάνωση και δράση.

Συγκεκριμένα, ικανοποιώντας τις επιδιώξεις της ανθοκομικής εταιρείας «ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ» να χτυπήσει την οργάνωση και των αγώνα των εργαζομένων, δεκάδες από τους οποίους απασχολεί ως εποχικούς και τους εκμεταλλεύεται με τη «σύγχρονη» μέθοδο του εργόσημου, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαγραφή του Σωματείου Εργαζομένων από τα βιβλία του Πρωτοδικείου Καβάλας, με πρόσχημα ακριβώς… την εποχικότητα της εργασίας που έχει επιβάλλει στους εργαζόμενους και στα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου η εργοδοσία! Αυτή είναι η αστική δικαιοσύνη, όλα για τους εργοδότες.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της ΣΕΛΕΚΤΑ και στους εργαζόμενους της περιοχής και τους καλούμε να μην κάνουν πίσω, να παλέψουν για μαζικά, ζωντανά σωματεία και Εργατικό Κέντρο όπλο στα χέρια των εργαζομένων, με έξωση των εργοδοτικών από αυτό.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις