Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων
 
Συσκέψεις για το θέμα των συμβάσεων και των όρων εργασίας στο έργο της ψηφιοποίησης.
 
Συνάδελφοι,
 
Αυτές τις μέρες κάποιοι ξεκίνησαν δουλειά ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν, έχοντας επιλεγεί από κάποια από τις εταιρείες.
 
Οι συνθήκες και οι όροι εργασίας αποτελούν βασικό ζήτημα στο έργο αυτό. Υπάρχει μεγάλη πίεση και εκβιασμοί από τους εργολάβους, με τις πλάτες του ΥΠΠΟΑ, προκειμένου να υπογραφούν απαράδεκτες συμβάσεις, που λίγο-πολύ καταλήγουν στα 600 ευρώ μισθό (καθαρά) και πολλές φορές χωρίς καν ένσημα.
 
Συνάδελφοι,
 
Τίποτα δεν έχει τελειώσειΣτο χέρι μας είναι να το παλέψουμε. Κανείς συνάδελφος να μην δεχτεί τη σκλαβιά που μας ετοιμάζουν. Η πίεση της ανεργίας είναι μεγάλη, όμως δεν πρέπει να κάνουμε πίσω.Το έργο αυτό αποτελεί τον προπομπό όσων θα ακολουθήσουν με το νέο ΕΣΠΑ.
 
Η ατομική διαπραγμάτευση είναι στην ουσία ο εκβιασμός του εργοδότη. Μόνο με ομαδική διαπραγμάτευση, όλοι οι εργαζόμενοι κάθε εταιρείας μαζί, μπορούμε να πετύχουμε καλύτερους όρους.
 
Συνάδελφοι,
 
Πρέπει να δούμε ότι δεν είμαστε ο καθένας μόνος του. Να κάνουμε το βήμα, να βρεθούμε και να συντονιστούμε. Ακόμα και όσοι, κάτω από τις πιέσεις, υπέγραψαν. Μπορούμε ακόμα να αλλάξουμε τη σύμβαση. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι.
 
Σκεφτείτε ότι οι εταιρείες δεν μπορούν να πάρουν το έργο χωρίς εμάς. Τα δικά μας πτυχία τους δίνουν τα λεφτά. Αλλιώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.
 
Άρα συνάδελφοι από εμάς εξαρτάται να διεκδικήσουμε ό,τι μας αξίζει.
 
Καλούμε λοιπόν την Τρίτη 25 Οκτώβρίου όλους τους συναδέλφους, που δουλεύουν ή θα δουλέψουν σε κάποια από τις εταιρείες, σε σύσκεψη. Για να συζητήσουμε και να δούμε πως θα υπογράψουμε καλύτερες συμβάσεις όλοι μαζί.
 
Αθήνα: στις 12:00 στα γραφεία του Συλλόγου μας (Ερμού 145 – Θησείο).
Θεσσαλονίκη: στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (στο ισόγειο).
Ηράκλειο: στις 18.30 στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”, στη γωνία των οδών Τίτου Γεωργιάδη και Γερωνυμάκη (1ος όροφος).
 
Καλούμε τους συναδέλφους από τις άλλες περιοχές, που δεν μπορούν να έρθουν σε κάποια από τις συσκέψεις, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον Σ.ΕΚ.Α. για να δούμε επαφή και μέσω skype.
 
Τηλ. επικοινωνίας: 6977509501 (Γιώργος Μπροκαλάκης, πρόεδρος του ΔΣ)
 6974912985 (Γιάννα Ποθητού, γραμματέας του ΔΣ)
 6972015978 (Ρίτα Χατζή, αντιπρόεδρος του ΔΣ)
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις