Συλλογή υπογραφών για τη διάσωση του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Sheffield

 

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες οι ανθρωπιστικές επιστήμες δέχονται επιθέσεις από τα κυρίαρχα οικονομίστικα μοντέλα που έχουν ως υπέρτατο στόχο την κερδοφορία. Στη Βρετανία και αλλού, οι μανατζερίστικες πρακτικές που εφαρμόζονται έχουν οδηγήσει σε εκτόξευση των διδάκτρων μέσα σε λίγα χρόνια, σε κλείσιμο και συμπίεση τμημάτων, και σε απολύσεις ακαδημαϊκού προσωπικού.

Τελευταίο θύμα των «καλών» αυτών πρακτικών είναι το ιστορικό τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Sheffield, το οποίο απειλείται με κλείσιμο ή ενσωμάτωση (και άρα υποβάθμισή του και μεταγενέστερο κλείσιμο) σε άλλα τμήματα. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία τμήματα παγκοσμίως στους τομείς  της ζωοαρχαιολογίας και οστεοαρχαιολογίας, το οποίο έχει ιδιαίτερους ερευνητικούς δεσμούς με την Ελλάδα και στο οποίο έχουν φοιτήσει πολλοί Έλληνες αρχαιολόγοι.

Κοινοποιούμε παρακάτω τον σύνδεσμο συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών για τη διάσωση του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Sheffield. Καλούμε τα μέλη μας να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις λογικές και στις πρακτικές αυτές που σταδιακά εισχωρούν και στα ελληνικά πανεπιστήμια και όχι μόνο (βλ. μετατροπή μουσείων σε ΝΠΔΔ).

 

Η εκπαίδευση και ο πολιτισμός δε μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν αγοραία προϊόντα και με όρους κερδοφορίας.

https://www.change.org/p/university-of-sheffield-save-sheffield-s-archaeology-department

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις