Στην προκρούστεια κλίνη του Μετρό:

προσλήψεις με το μέτρο και στα μέτρα τους

 

 

Μπροστά στη δρομολογούμενη επανεκκίνηση εργασιών τού Μετρό Θεσσαλονίκης, η καινούρια ανάδοχος κοινοπραξία έκρινε σκόπιμο να απευθυνθεί -σε πρώτη φάση,  τηλεφωνικώς- σε μια σειρά συναδέλφων μας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και να διερευνήσει την πρόθεσή τους να έχουν συμμετοχή στη νέα φάση στην οποία θα εισέλθει το έργο.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η νέα αρχή ενδιαφέρεται να προσλάβει συναδέλφους με τους οποίους «δεν υπάρχουν εκκρεμότητες». Δηλαδή, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας δεν θέλουν συνεργασία με εκείνους προς τους οποίους έχουν οικονομικές οφειλές από την προηγούμενη περίοδο των εργασιών, δεν θέλουν συνεργασία με αρχαιολόγους στους οποίους είναι αποδεδειγμένα υπόχρεοι από πολλές πλευρές, και με δικαστικές αποφάσεις.

Οι καινούριοι «υπεύθυνοι» του Μετρό επιθυμούν «καθαρούς» λογαριασμούς, και βρίσκουν εύκολη (για αυτούς) λύση την επιλεκτική αναζήτηση συναδέλφων μας· στην προκρούστεια κλίνη των δικών τους σχεδιασμών, ανοίγουν ξανά την προοπτική της εργασίας στους έκτακτους αρχαιολόγους και παλαιότερους δικούς τους συνεργάτες, μόνο όμως υπό την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι δεν θα αξιώσουν το παραμικρό από όσα δικαιούνται και τους οφείλονται από την προηγούμενη περίοδο εργασίας τους στο Μετρό. Οι καινούριοι υπεύθυνοι δεν δίστασαν να ζητήσουν από συναδέλφους μας να αποσύρουν τις αγωγές και αξιώσεις τους που εκκρεμούν, και τους …«προσέφεραν» σύμβαση ορισμένου χρόνου (δηλαδή, κατάλυση της σύμβασης αορίστου χρόνου με την οποία είχαν προσληφθεί στην προηγούμενη φάση του έργου) και απολαβές κατά πολύ μικρότερες της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του Σ.ΕΚ.Α.

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων χαιρετίζει τη στάση που έχουν επιδείξει ως σήμερα οι συνάδελφοι, αρνούμενοι να υποχωρήσουν στις πιέσεις και στα διλήμματα της κοινοπραξίας, στηρίζοντας τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, προασπίζοντας το δικαίωμα των έκτακτων αρχαιολόγων στην αξιοπρεπή εργασία.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις