Σκοταδιστικά εγκλήματα

 

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων εκφράζει τον βαθύ αποτροπιασμό του για την εκτέλεση του επιφανούς Σύρου αρχαιολόγου Χάλεντ Άσαντ (ο οποίος εργαζόταν τα τελευταία 50 χρόνια ως διευθυντής ανασκαφών στην αρχαία συριακή πόλη της Παλμύρας) από τζιχαντιστές του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους», ένα δημιούργημα της αποικιοκρατικής πολιτικής της Δύσης τους τελευταίους δύο αιώνες.

Πρόκειται για τους ίδιους σκοταδιστές που ισοπεδώνουν ιστορικά μνημεία, επειδή είναι «ασύμβατα» με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, με πρόσφατη ενδεικτική ενέργειά τους την κυριολεκτική ανατίναξη δύο αρχαίων ιερών στην Παλμύρα, τα οποία είχαν ονομάσει «ιερόσυλα και ειδωλολατρικά».

Αν οι τζιχαντιστές επιθυμούν να κάνουν επίδειξη δύναμης επιτιθέμενοι σε οτιδήποτε μη ισλαμικό, στην πραγματικότητα με τις ενέργειές τους αυτές απομονώνονται. Βέβαιο είναι ότι δεν χτυπούν τους Δυτικούς (οι οποίοι τις τελευταίες ιδιαίτερα δεκαετίες στάθηκαν πολλαπλάσια εγκληματικοί ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη) αλλά δίνουν σε αυτούς άλλοθι, επικοινωνιακό πάτημα, για να συνεχίσουν τα παγκόσμια πολεμικά τους εγκλήματα.

Ο θρησκευτικός φανατισμός, και πολύ περισσότερο οι βάρβαρες εκδηλώσεις του, έρχονται σε σύγκρουση με κάθε ιδέα κοινωνικής συνύπαρξης και κάθε έννοια σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, αντίκεινται σε κάθε ιδανικό που υπηρετούν οι ανθρωπιστικές επιστήμες.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις