Σ.ΕΚ.Α.

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Νικηταρά 8-10, 10678 Αθήνα, Fax: 210 3816584, Κιν. 6977509501

Email: sekarchaeologists@gmail.com,

ΘΕΜΑ

Σχετικά με τις προσφυγές κατά της τροποποιητικής απόφασης του ΥΔΜΗΔ που περικόπτει την καταβολή επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών.

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως ήδη γνωρίζετε

Με βάση την τροποποιητική απόφαση του ΥΔΜΗΔ (πληρωμές ΙΔΟΧ) που υπογράφηκε  στις 14/4/2014:

έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα  στον τρόπο πληρωμής των επί συμβάσει εργαζόμενων στο δημόσιο. Σύμφωνα με αυτή

  1. θα πρέπει να εκδίδεται από τη διεύθυνση διοικητικού πράξη κατάταξης των υπαλλήλων, και η εφαρμογή της θα έχει ισχύ από την ημερομηνία αίτησης του εργαζόμενου.
  2. Δεν προσμετράται στη μισθολογική εξέλιξη του προσωπικού ο μεταπτυχιακός τίτλος (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό) εάν δεν αποτελούσε τυπικό προσόν πρόσληψης.

Ο Σύλλογος συνεχίζει τη συγκέντρωση των ονομάτων για τη νομική διεκδίκηση, η οποία αφορά και σε οικονομικό επίπεδο τον κάθε ένα συμμετέχοντα ξεχωριστά.

Η προσφυγή θα γίνει κατά της ΚΥΑ και των βεβαιώσεων αποδοχών καθενός προσφεύγοντος. Θα γίνει με τη διαδικασία της δίκης πιλότου, δηλαδή θα εισαχθεί στο ΣτΕ επειδή αφορά μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Τα επιχειρήματα μας θα είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούμε για την ακύρωση του μνημονίου, των περικοπών των αστυνομικών που δικαιώθηκαν, διότι θίγονται τα ίδια δικαιώματα: περιουσία, ισότητα, ελευθερία διαπραγματεύσεων και συλλογικών διαβουλεύσεων.       

Από καθένα προσφεύγοντα, θα χρειαστεί:

ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, πού εργάζεται, πόσο καιρό και γενικά ένα σύντομο εργασιακό βιογραφικό (θα μας εξυπηρετούσε αν είχε κάποια βεβαίωση για την εργασία του), σε ποιο βαθμό και κλιμάκιο εντάσσεται και μια βεβαίωση αποδοχών με τις μειωμένες του αποδοχές.

Το κόστος συμμετοχής εξαρτάται από το εύρος της συμμετοχής. Όμως, για να σας δώσουμε μια εκτίμηση, το ποσό περίπου ανέρχεται στα 100€ το άτομο. Η τιμή αυτή περιλαμβάνει το σύνολο των εξόδων.

Τις παραπάνω πληροφορίες μας έδωσε η νομική σύμβουλος του συλλόγου μας κα Ευθυμίου Άννα η οποία διατίθεται να αναλάβει όσα μέλη μας το επιθυμούν.

Ο Σ.ΕΚ.Α καλεί τα μέλη του που ενδιαφέρονται για την προσφυγή να στείλουν τα ανωτέρω στοιχεία στο email: sekarchaeologists@gmail.com.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις