Στη θέση πρόσκλησης για συμμετοχή στις πορείες και εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων θυμίζει το μήνυμα (ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής μία ημέρα πριν την εισβολή των τανκς τη 17η Νοεμβρίου 1973) των εξεγερμένων φοιτητών και του λαού που βρέθηκε στο πλευρό τους, για Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

της Συντονιστικής Επιτροπής τής 16.11.73

         

Οι φοιτητές απ’ όλες τις σχολές στη διάρκεια του φοιτητικού κινήματος συνειδητοποιήσαμε πως τα προβλήματα μας, σχετικά με τον εκδημοκρατισμό τής Παιδείας και τη λειτουργία τού εκπαιδευτικού συστήματος, δε λύνονται χωρίς την αλλαγή τής συγκεκριμένης πολιτικής κατάστασης.

Αρχίζοντας έτσι πολιτικό αγώνα οι φοιτητές και οι Έλληνες εργαζόμενοι, που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο, ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους και καλούν τον Ελληνικό λαό να συσπειρωθεί γύρω τους και ν’ αγωνιστεί μαζί τους, ως την τελική νίκη.

1. Πρωταρχική προϋπόθεση για την επίλυση όλων των λαϊκών προβλημάτων θεωρούμε την άμεση πτώση τού τυραννικού καθεστώτος της  χούντας και την παράλληλη εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας.

2. Η εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας συνδέεται αναπόσπαστα με την εθνική ανεξαρτησία από τα ξένα συμφέροντα, που χρόνια στήριζαν την τυραννία στη  χώρα μας. 

Η πλατειά κινητοποίηση του Ελληνικού λαού και η εκδήλωση συμπαράστασης  απ’ όλες τις γωνιές τής Ελλάδας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να μας δυσφημίσουν.

Ελληνικέ λαέ, ο αγώνας γύρω από τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία σήμερα συνίσταται στις άμεσες μαζικές διεκδικήσεις, στα  οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά προβλήματα με απεργιακούς αγώνες, με μαζικές κινητοποιήσεις, με συλλαλητήρια, με προοπτική τη γενική απεργία την ανατροπή τής δικτατορίας.

Η παρουσία μας εδώ αποτελεί κέντρο συσπείρωσης, κινητοποίησης και  μαζικοποίησης του λαϊκού αγώνα.

 

 Όλοι ενωμένοι στον αγώνα για τη Δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία.

 

Όλοι στις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις τιμής τής επετείου του Πολυτεχνείου!

Το Πολυτεχνείο μεσ’ τους αγώνες ζει!

16:00 Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα

18:00 Συντριβάνι, Θεσσαλονίκη

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις