Πανελλαδική στάση εργασίας Σ.ΕΚ.Α.

την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου (11:00 μέχρι λήξη βάρδιας)

ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο

 

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προκηρύσσει  πανελλαδική στάση εργασίας για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, 11:00 – λήξη βάρδιας, ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο – τερατούργημα το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή. Καλούμε σε συστράτευση όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζομένους, απέναντι στην αντισυνδικαλιστική, αντεργατική, αντικοινωνική επίθεση που εξαπολύεται.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ήδη κατάργησε τον «βάσιμο λόγο απόλυσης» (επιτρέποντας ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια αυθαιρεσίας στους εργοδότες), ήδη κατάργησε τη «συνευθύνη εργοδότη-εργολάβου» (το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορούν πλέον να αναζητηθούν ευθύνες στον κύριο ενός έργου, παρά μόνο στον ανάδοχο).

Σε μια περίοδο στην οποία ο Σύλλογός μας εντείνει την προσπάθειά του για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να βρεθούμε δίπλα στα κομμάτια της κοινωνίας που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Να μην επιτρέψουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς διάλυσης του συνδικαλισμού και των σωματείων, να υπερασπιστούμε τα εργασιακά κεκτημένα μας! Στην κοινή μας αυτή προσπάθεια, δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος!

Συμμετέχουμε με στάση εργασίας στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί από τα εργατικά κέντρα σε όλη τη χώρα με αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Ενάντια:

-Στη δυνατότητα σύναψης τοπικών κλαδικών συμβάσεων κάτω από τις εθνικές κλαδικές, που ανοίγει τον δρόμο στη δημιουργία «ειδικών οικονομικών ζωνών» (με «ειδικό» μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς).

-Στη δυνατότητα εξαίρεσης (με αδιευκρίνιστους όρους) επιχειρήσεων από τις εθνικές κλαδικές συμβάσεις.

-Στην κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ.

-Στην κατάργηση της διαιτησίας και στην απαξίωση του ΟΜΕΔ.

-Στον έλεγχο και τη διαχείριση ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση.

-Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης απεργίας από τα σωματεία.

 

 

Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο τερατούργημα!

Να υπογραφεί τώρα ΣΣΕ!

σημείο συγκέντρωσης στην Αθήνα: Πλατεία Κλαυθμώνος, 11:30

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Αποφάσεις ΔΣ