Πανελλαδική στάση εργασίας ΣΕΚΑ την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου,

από τις 11:30 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

 

Διεκδικούμε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας!

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) συμμετέχει με στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι τη λήξη της βάρδιαςστην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την προσεχή Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου, και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας για όλους τους εργαζόμενους σε ΒΑΕ, για όλους τους εργαζόμενους που λαμβάνουν ή διεκδικούν να λάβουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Συντονίζουμε τον βηματισμό μας με τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας στο ΥΠΠΟΑ και διεκδικούμε:

1. Καμία νέα περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα.

2. Επέκταση του ανθυγιεινού στις κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν ως τώρα εξαιρεθεί. Η ειδικότητα των αρχαιολόγων, είναι μία από αυτές. Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους έκτακτους αρχαιολόγους και σε όλους τους ΙΔΟΧ του ΥΠΠΟΑ που το δικαιούνται.

3. Παράλληλα, επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όλων των δικαιωμάτων που σήμερα αναγνωρίζονται στους μόνιμους συναδέλφους. Άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των ΙΔΟΧ εργαζομένων με τους μόνιμους και ΙΔΑΧ συναδέλφους.

4. Υπολογισμός των ΒΑΕ για μειωμένο χρόνο συνταξιοδότησης.

5. Πλήρης κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους ιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων.

6. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Μαζικές προσλήψεις για να καλυφθούν οι γιγαντωμένες ανάγκες του υπουργείου Πολιτισμού. Καμία απόλυση συμβασιούχου.

Αθήνα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Πανεπιστημίου 37

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις