Πανελλαδική στάση εργασίας ΣΕΚΑ στις 31.05,

Πανελλαδική απεργία ΣΕΚΑ στις 01.06.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων προκηρύσσει για την Τετάρτη, 31 Μαΐου, πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας,και για τις ώρες 12:00 έως 15:00, και για την Πέμπτη, 01 Ιουνίου, 24ωρη πανελλαδική απεργία.

► Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων μας, και την άρση της εντολής απόλυσης των δύο συναδέλφων μας, ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Καλούμε την Εφορεία της Πόλης Θεσσαλονίκης και την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να λάβουν δραστήρια θέση υπέρ των δίκαιων αιτημάτων μας, και να παύσουν να «νίπτουν τας χείρας» των. Ανοίγουμε ξανά τη συζήτηση για τη βελτίωση των όρων εργασίας μας, καταγγέλλουμε την απαξίωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Δρομολογούμε νέες κινητοποιήσεις τόσο για την ημέρα (15/06) κατά την οποία θα εξεταστεί από την επιθεώρηση εργασίας η καταγγελία των δύο συναδέλφων μας για την άδικη απόλυσή τους, όσο και για την ημέρα που θα αρχίσουν ξανά οι εργασίες στο σταθμό Σιντριβάνι.

► Διεκδικούμε την καταβολή του ημερομισθίου και του ενσήμου για την ημέρα της Μ. Παρασκευής, τα οποία η Κοινοπραξία του ΤΑΡ αυθαίρετα όσο και παράνομα έκοψε, παρατηρώντας μάλιστα με «αδικαιολόγητη απουσία» τους συναδέλφους που εκείνη την ημέρα δεν εργάστηκαν σε …κλειστά εργοτάξια. Αξιοποιούμε τις ημέρες των κινητοποιήσεων για να καταθέσουμε στις οικείες επιθεωρήσεις εργασίας, και στην κεντρική επιθεώρηση εργασίας στη Θεσσαλονίκη, τις υπογεγραμμένες καταγγελίες μας.

► Ζητάμε την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών στο έργο της ΔΔΕΑΜ, ενάντια στην εργασιακή ομηρία και τις ψυχοφθόρες μηνιαίες συμβάσεις. Καταγγέλλουμε τη διαμόρφωση αρχαιολόγων πολλών ταχυτήτων, και ζητάμε όλοι οι συνάδελφοι να αμείβονται αξιοπρεπώς, σύμφωνα με τους όρους της αυτεπιστασίας ή της ΣΣΕ μας. Αναδεικνύουμε το ξεπούλημα και την εργολαβοποίηση του Πολιτισμού μέσω των εταιριών που εμπλέκονται στο έργο της ψηφιοποίησης, οι οποίες λαμβάνουν υπέρογκα ποσά παρέχοντας μηδαμινές υπηρεσίες όσο και αμοιβές στους αρχαιολόγους και λοιπούς υπαλλήλους τους.

► Απαιτούμε την εφαρμογή του Αρχαιολογικού Νόμου για τη διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, και καταδικάζουμε τον παραγκωνισμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο βωμό της «ανάπτυξης» και των εργολαβικών συμφερόντων. Τα ειδικά προβλήματα, όπως αυτά διαπιστώνονται στα διάφορα μέτωπα των αρχαιολογικών εργασιών ανά την επικράτεια, είναι στην πραγματικότητα μορφές κοινών προβλημάτων μας, τα οποία όλοι μας συναντάμε ή θα συναντήσουμε στην εργασιακή μας καθημερινότητά μας.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να στηρίξουν τον Σύλλογο ουσιαστικά και ζωντανά. Μπροστά στη διεκδίκηση της υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης του ΣΕΚΑ, θα απαιτηθεί η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα, συσπείρωση, αγωνιστικότητα, από την πλευρά όλων μας. Πρέπει να εισέλθουμε στην υπόθεση της υπογραφής νέας ΣΣΕ με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, διαμορφώνοντας τους καλύτερους δυνατούς όρους. Και με την ατομική μας στάση, να προασπίσουμε τα συλλογικά κεκτημένα μας, να υποστηρίξουμε την κοινή μας προσπάθεια.

► Εν όψει του αγώνα αυτού που ανοίγεται μπροστά μας, ο ΣΕΚΑ ζητάει καταρχάς από τον ΣΕΑ, τους Εκτάκτους εργαζομένους στο ΥΠΠΟΑ, όλα τα συγγενικά σωματεία, να σταθούν στο πλευρό του, με κάθε πρόσφορο τρόπο. Καλεί επίσης τη ΓΣΕΕ, την ΟΙΥΕ, τα Εργατικά Κέντρα Θεσσαλονίκης και Αθήνας, να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας, εκφράζοντας ουσιαστικά την αλληλεγγύη τους.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα και πεποίθηση, προασπίζοντας τα αρχαία μνημεία και το επιστημονικό προσωπικό στην Αρχαιολογία και τον Πολιτισμό!

Σημεία συγκέντρωσης κινητοποιήσεων και για τις δύο ημέρες:

Αθήνα: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μπουμπουλίνας 20, στις 12:30.

Θεσσαλονίκη: Σταθμός ΜΕΤΡΟ Αγίας Σοφίας, στις 12:30

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις