Ο νέος προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί για ψήφιση, μας αφορά όλους. Η φοροληστεία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη και θα μεγαλώσουν οι περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πολιτική Προστασία, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τον λαό.

Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την Ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Τα νοσοκομεία είναι στα όρια της συντριβής, με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες. Το ίδιο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Και στον κλάδο μας βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες αλλαγές. Οι εξαγγελίες της Υπουργού Πολιτισμού για τις εταιρίες που θα αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν το αρχαιολογικό έργο είναι το κερασάκι στην τούρτα των πολιτικών που απογυμνώσαν την Αρχαιολογική Υπηρεσία από προσωπικό, που θυσιάζουν την πολιτιστική κληρονομιά στο βωμό της ανάπτυξης και των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που χτυπούν το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

 

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

Εμείς είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!

 

Παλεύουμε για:

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην Ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης».

Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον Πολιτισμό.

Να μην προχωρήσει η εργολαβοποίηση του Πολιτισμού.

Τώρα προσλήψεις στο ΥΠΠΟ σε όλες τις ειδικότητες.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

 

Όλοι στα συλλαλητήρια των Σωματείων την Παρασκευή 15/12

 

Αθήνα, 7 μ.μ., Πλατεία Συντάγματος

Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου

Ηράκλειο, 7 μ.μ., Πλατεία Ελευθερίας

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις