“Μετά από πέντε χρόνια στυγνών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν οι δανειστές, το Δ.Ν.Τ. και η Ευρωπαϊκή Ένωση με τους θεσμούς της, και προσπάθησε να εφαρμόσει τα πολιτικό κατεστημένο της χώρας υπό την ηγεσία της Ν.Δ. και του Π.Α.ΣΟ.Κ., το δημόσιο χρέος έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη ενώ η κοινωνία και η οικονομία έχουν καταρρεύσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε από τον λαό μοιράζοντας ελπίδες και υποσχόμενος ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα αντιταχθεί σε αυτές τις φιλελεύθερες πολιτικές. Σήμερα είναι το κόμμα που εφαρμόζει το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο. Τώρα που διαλύθηκαν και οι τελευταίες αυταπάτες οι εργαζόμενοι όλης της χώρας πρέπει να συσπειρωθούν και να αντισταθούν. Τα μνημόνια δεν καταργούνται στις αίθουσες των κοινοβουλίων αλλά στους δρόμους. Οι εργαζόμενοι μαζικά πρέπει να αγωνιστούν ενάντια σε αυτή την βάρβαρη αντεργατική πολιτική. “

Αυτή είναι η περσινή ανακοίνωση-κάλεσμα του συλλόγου για την περσινή ΔΕΘ. Ένα χρόνο μετά η κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα δεν έχει βελτιωθεί έστω και ελάχιστα αλλά αντίθετα έχει επιδεινωθεί περισσότερο. Νέα φορομπηχτικά μέτρα, που είχαν καταργηθεί με ένα νόμο, νέα επέλαση στο λαϊκό εισόδημα, νέος συνδικαλιστικός νόμος που καταργεί στην ουσία το δικαίωμα στην απεργία, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Η “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων (και πολλές χαράζοντας δικό της δρόμο) επιτίθεται στα λαϊκά στρώματα προτάσσοντας την ανάγκη να σωθεί η χώρα (από ποιους και για ποιον άραγε;) Μπροστά σε αυτή την γενικευμένη επίθεση δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς. Τώρα παρά ποτέ είναι ανάγκη για συλλογική δράση και μαχητική συμμετοχή.   

Ο Σ.ΕΚ.Α. καλεί τα μέλη του από όλη την Ελλάδα σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2016 και ώρα 18:00 το απόγευμα, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Να είμαστε όλοι εκεί!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις