Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 12/11/2015

 

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 12-11-2015 και καλεί όλα τα μέλη του στις 11:00 στις κατά τόπους συγκεντρώσεις, ημέρα Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας που έχουν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει πολύ περισσότερο για να αποδώσει ρεαλιστικά τη διαμορφούμενη εργασιακή και κοινωνική πραγματικότητα· τη ζούμε όλοι μας. Το τελευταίο χτύπημα του τρίτου μνημονίου έρχεται να ισοπεδώσει τους πολίτες που δεν αντέχουν άλλο τη λαίλαπα των δυσβάσταχτων μέτρων και των ανατροπών σε κάθε κεκτημένο των τελευταίων.  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συναινεί, συνυπογράφει δουλοπρεπώς, ανεξαίρετα, μία προς μία, τις εντολές των δανειστών και συντελεί στο ιστορικό πισωγύρισμα.

Τα ειδικά προβλήματα των αρχαιολόγων (η μείωση του αριθμού των συμβάσεων και ο πολλαπλασιασμός των ανέργων συναδέλφων, λόγω κωλυσιεργίας αποδέσμευσης των διαθέσιμων πιστώσεων των ΕΣΠΑ, οι απολύσεις στο «παγωμένο» ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, η υποστελέχωση και υπολειτουργία της αρχαιολογικής υπηρεσίας κ.λπ.) απλά ολοκληρώνουν τη ζοφερή εικόνα που σχηματίζεται, σε βάρος μας.

Ευτυχώς, η διαμόρφωση της Ιστορίας δεν υπήρξε ποτέ μονομερής. Αντιθέτως, ζητούμενο της στιγμής είναι να επανέλθει στη προσκήνιο ο πραγματικός διαμορφωτής της Ιστορίας, που είναι ο λαός, οι μαζικοί και προοδευτικοί αγώνες. Να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση!

 

 

Να εγκαταλείψουμε τη λογική της ανάθεσης,

να αφήσουμε πίσω μας την αδιαφορία και την ηττοπάθεια!

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.)

καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία

στις 12 Νοεμβρίου 2015 και στη συγκέντρωση στις 11:00

στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, στην είσοδο της Αρχαίας Αγοράς στη Θεσσαλονίκη,

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στην Κρήτη, και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις