Να τιμήσουμε αγωνιστικά την εργατική Πρωτομαγιά!
 
Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί τα μέλη του να ανταποκριθούν αγωνιστικά και ενωτικά στο κάλεσμα της Πρωτομαγιάς, τιμώντας τους διεθνείς και εγχώριους εργατικούς αγώνες του χθες, προασπίζοντας τις κατακτήσεις μας και διεκδικώντας τα δικαιώματά μας στο σήμερα.
Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι βιώνουμε το φάσμα της ανεργίας που απλώνεται ακόμα ευρύτερο γύρω μας και βλέπουμε τις θέσεις εργασίας (και) στο αντικείμενό μας να μειώνονται δραστικά, την ίδια ώρα που καταπατώνται κεκτημένα δικαιώματά μας. Δίπλα στις μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών, τα φαινόμενα κακοπληρωμένης ή και απλήρωτης εργασίας αυξάνονται, τα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας πολλαπλασιάζονται, ενώ οι γενικοί όροι εργασίας μας επιδεινώνονται.
Σε μια σημαντική περίοδο για τον ΣΕΚΑ, κατά την οποία απαιτούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δεν περισσεύει κανένας μας από το μέτωπο της διεκδίκησης για τη συλλογική μας υπόθεση.
Σε μια κρίσιμη για την χώρα συγκυρία, κατά την οποία στήνεται ξανά από την πλευρά της κυβέρνησης σκηνικό δημαγωγίας και εξαπάτησης για την υποτιθέμενη «έξοδό μας από τα μνημόνια», ενώ στην πραγματικότητα χαλκεύονται νέα δεσμά εξάρτησης και υποτέλειας της χώρας, και προωθούνται νέα μέτρα αφαίμαξης του ελληνικού λαού, δεν περισσεύει κανένας μας από το μέτωπο της αντιπαράθεσής μας με τους εκμεταλλευτές μας.
Σε ένα διεθνές τοπίο που ολοένα σκοτεινιάζει υπό την απειλή ενός νέου πολέμου, με τους ιμπεριαλιστικούς βομβαρδισμούς να έχουν την τιμητική τους στη γειτονιά μας, γεννώντας τα καραβάνια των μεταναστών και προσφύγων, με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να βρίσκονται σε κρίση εδώ και μήνες με ορατούς τους πολεμικούς κινδύνους, δεν περισσεύει κανένας μας από το μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, δεν περισσεύει κανένας μας από τον αγώνα για την ειρήνη και φιλία των λαών.
 
Να δώσουμε αγωνιστικό, ενωτικό «παρών» στις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά! Να ενισχύσουμε με την αυτοπρόσωπη παρουσία μας την υπόθεσή μας!
Δεν περισσεύει κανένας μας!
 
Προσυγκεντρώσεις ΣΕΚΑ, 1η Μαΐου, 11:00
 
Αθήνα: Υπουργείο Εργασίας
κινητοποίηση μαζί με τους συναδέλφους μας από το ΠΣΕΠ-ΥΠΠΟ
 

Θεσσαλονίκη: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις