Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία διαγραφής της παραγράφου που όριζε
ως προαπαιτούμενο προσόν πρόσληψης τον μεταπτυχιακό τίτλο.
Σημαντικότερη νίκη, η συσπείρωση στον Σύλλογο!
 
«…διαγράφεται η απαίτηση του μεταπτυχιακού τίτλου ως τυπικού προσόντος για το διορισμό σε θέσεις του κλάδου ΠΕ Αρχαιολόγων στις (…) ειδικότητες των αρχαιολόγων προϊστορικών, κλασικών, βυζαντινών και μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων…»
 
Στις 22 Οκτωβρίου 2014 κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για τη διαγραφή της παραγράφου του Προεδρικού Διατάγματος 104/2014, η οποίαυποχρεώνει όλους τους έκτακτους αρχαιολόγους να διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών για να μπορούν να διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία στις εφορείες αρχαιοτήτων.
Ο ΣΕΚΑ διεκδίκησε από την πρώτη στιγμή την απόσυρση της απαίτησης αυτής, προάσπισε τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αξία του πτυχίου αρχαιολογίας, ζήτησε να μην εφαρμοστεί στο σύνολό του το νέο Οργανόγραμμα, το οποίο μόνο ζημία έχει να προσφέρει στον Πολιτισμό και στους εργαζομένους σε αυτόν.
Ασφαλώς, το κύριο κομμάτι τής νομοθετικής επίθεσης στον Πολιτισμό παραμένει, ωστόσο πραγματοποιήθηκαν βήματα για να αποκρουστεί η αιχμή της επίθεσης σε βάρος των εκτάκτων αρχαιολόγων. Η πίεση που ασκήθηκε γενικά από τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό και ειδικά η ενεργοποίηση του ΣΕΚΑ, έχουν τη συμβολή τους στη θετική αυτή εξέλιξη.
Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, με σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων που οργάνωσε σε πολλές πόλεις πριν υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα, αλλά και κατά την ημέρα στην οποία κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία του ΠΔ 104/2014,ενίσχυσε τη συνολική προσπάθεια των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ, κατέθεσε τη δική του αγωνιστική συμβολή, και άσκησε πίεση ώστε να μην εφαρμοστεί καθόλου στην πράξη η αντεργατική ρύθμιση του υπουργείου και της κυβέρνησης, που έστρωνε και επισήμως τον δρόμο της ανεργίας (και) για τους έκτακτους αρχαιολόγους.
Έχει σημασία να σημειωθεί ότι: ομάδες εργαζομένων, όπως π.χ. οι ιστορικοί, που δεν διαθέτουν συλλογικά όργανα εκπροσώπησης και συντονισμού τους, δεν μπόρεσαν να εξαιρεθούν από τις καταστροφικές νομοθετικές πρόνοιες του ΠΔ 104/2014.
Ο ΣΕΚΑ εκφράζει την πεποίθηση ότι η συσπείρωση των εκτάκτων αρχαιολόγων στον Σύλλογο, και οι οργανωμένες διεκδικήσεις, θα αποτελέσουν τη σημαντικότερη νίκη στον αγώνα προάσπισης των αρχαίων μνημείων και των σύγχρονων εργαζομένων στην αρχαιολογία.
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις