Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων κλιμάκωσε τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης στο 11ήμερο 16.05-26.05 (τοπικές στάσεις και επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες) με πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας στις 31.05 και πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 01.06, ξανα-ανοίγοντας τη συζήτηση για το σύνολο των αιτημάτων και διεκδικήσεων των εκτάκτων αρχαιολόγων.
Πρόθεση του Συλλόγου είναι να συνεχίσει την πίεση προς το υπουργείο πολιτισμού και την κυβέρνηση, και παράλληλα προς την ενημέρωση των μελών του ΣΕΚΑ και των συγγενικών, καταρχάς, σωματείων στον χώρο του Πολιτισμού, να παρουσιάσει στο σύνολο της κοινωνίας την επιδεινούμενη κατάσταση σε βάρος της ελληνικής αρχαιολογίας και των εργαζομένων σε αυτή.
Την Πέμπτη, 01.06, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας του ΣΕΚΑ, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε διαδοχική συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΕΚΑ με την κα Βλαζάκη (Γ.Γ. υπουργείου Πολιτισμού) και τον κο Πολίτη (Διευθυντή Γραφείου υπουργού Πολιτισμού), στους οποίους και αναπτύχθηκαν συνοπτικά τα προβλήματα των εκτάκτων αρχαιολόγων, με αιχμή το πρόσφατο επεισόδιο της παράνομης απόλυσης δύο συναδέλφων μας στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, ενώ κατατέθηκαν τα ψηφίσματα συμπαράστασης προς τον ΣΕΚΑ από Συλλόγους και μαζικούς φορείς. Στην Θεσσαλονίκη, η κινητοποίηση των συναδέλφων ξεκίνησε στη στάση του ΜΕΤΡΟ Αγ. Σοφία, και κινήθηκε με πορεία προς τα Γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας. Εκεί κατατέθηκαν από αντιπροσωπεία του ΣΕΚΑ οι υπογραφές καταγγελίας της κοινοπραξίας στον ΤΑΡ, η οποία επανειλημμένα έχει επιχειρήσει να αφαιρέσει ημερομίσθια εκτάκτων αρχαιολόγων και λοιπού προσωπικού, με πιο πρόσφατο τα παράδειγμα της Μ. Παρασκευής.
Με το γενικό κοινωνικό και πολιτικό τοπίο να σκοτεινιάζει ακόμα περισσότερο υπό το βάρος καινούριων μνημονιακών μέτρων (ορισμένα εκ των οποίων βάλλουν ευθέως προς την αρχαιολογία και τον πολιτισμό), με όλα τα μέτωπα των προβλημάτων μας ανοιχτά, καλούμε τα μέλη μας σε ακόμα μεγαλύτερη αγωνιστική συσπείρωση στον Σύλλογο, η οποία και θα είναι η πιο ουσιαστική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας.
 

Επισυνάπτουμε αποδελτίωση των πρόσφατων κινητοποιήσεων του ΣΕΚΑ όπως αυτές παρουσιάστηκαν στο διαδίκτυο, και μια σειρά από ΔΤ και ανακοινώσεις συμπαράστασης προς τον Σύλλογό μας από μαζικούς φορείς, συλλογικότητες, πολιτικές δυνάμεις, σωματεία.

 

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις