Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

(Σ.ΕΚ.Α)

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει την προσπάθεια της κοινοπραξίας BonattiJ&PAvax να βγάλει σε άδεια άνευ αποδοχών συναδέλφους, εργαζόμενους για τον αγωγό TAP.

                    

Συγκεκριμένα, ενόψει των Χριστουγέννων η εταιρεία ανακοίνωσε το κλείσιμο του έργου και αναγκάζει τους εργαζόμενους συναδέλφους να κάνουν χρήση της άδειας του 2016 ή να πάρουν αναγκαστικάάδεια άνευ αποδοχών. Δεδομένου ότι η πλειονότητα των αρχαιολόγων έχει προσληφθεί τους τελευταίους μήνες, οι μέρες κανονικής άδειας είναι ελάχιστες και με αυτό τον τρόπο χάνονται αρκετά ημερομίσθια.

Επίσης, όπως φαίνεται δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφοι καλούνται να υπογράψουν υποχρεωτικά αίτηση άνευ αποδοχών στο συγκεκριμένο έργο και από την συγκεκριμένη κοινοπραξία. Όπως μας καταγγέλθηκε με αφορμή τα παραπάνω, έχει προηγηθεί αντίστοιχο συμβάν στην Ημαθία, όπου συνάδελφοι αναγκάστηκαν να υπογράψουναίτηση άδειας άνευ αποδοχών για ημέρα βροχόπτωσης που δεν εργάστηκαν.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτή η παράνομη πρακτική. Η κοινοπραξία να καταβάλλει κανονικά τη μισθοδοσία, εφόσον με δική της απόφαση γίνεται παύση εργασιών. Κανείς συνάδελφος να μην υποχρεωθεί να υπογράψει «αίτηση» για άδεια άνευ αποδοχών.

Προειδοποιούμε ότι δεν θα αφήσουμε έτσι το θέμα αυτό. Θα προβούμε σε κάθε κίνηση που διασφαλίζει τα δικαιώματά μας.

Περιμένουμε από τον TAP και το ΥΠΠΟΑ να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις