Το ΔΣ του ΣΕΚΑ εκφράζει την καταδίκη και τον αποτροπιασμό του για το γεγονός που συνέβη το πρωί της 12ης Γενάρη 2017 στα γραφεία του ΣΕΠΕ Ηρακλείου Κρήτης. Ο  Ηρακλής Μαυράκης εκπρόσωπος της επιχείρησης Πρατηρίων Μαυράκης, επιτέθηκε και χειροδίκησε ενάντια σε συνδικαλίστρια της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Κρήτης κατα τη διάρκεια προγραμματισμένης τριμερούς συνάντησης σχετικά με απλήρωτους εργαζόμενους στην επιχείρηση την οποία εκπροσωπεί. 

Περιστατικά σαν και αυτό δείχνουν την ασυδοσία της εργοδοσίας που έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας συμπεριφέρθηκε έτσι μέσα σε Δημόσια Υπηρεσία και μάλιστα σε εκπρόσωπο των εργαζομένων εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς πώς συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους της επιχείρησης την οποία εκπροσωπεί. Πρόκειται για ένα παράδειγμα της  “δημοκρατίας” που επικρατεί μέσα στους χώρους δουλειάς: απληρωσιά και τρομοκρατία. 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην εκπρόσωπο των εργαζομένων που δέχτηκε την άνανδρη αυτή επίθεση καθώς και στους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης. Μόνο η συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία τους μπορεί να κόψει την ασυσοδία της εργοδοσίας, να κόψει το χέρι που απλώνεται πάνω στους εργαζόμενους. 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις