Καταγγέλλουμε τη νέα «αστυνομική» απαγόρευση συναθροίσεων!

 

Με καταφανή στόχο να τρομοκρατήσει και να χτυπήσει την εκπαιδευτική κινητοποίηση της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου, η ελληνική αστυνομία εξέδωσε μία ακόμη κατά παραγγελία απαγόρευση συναθροίσεων, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι ο ρόλος της ΔΕΝ είναι η προστασία του πολίτη, αλλά η παροχή υπηρεσιών στην κυβέρνηση, στις αντιλαϊκές πολιτικές της, και στις επιταγές της άρχουσας τάξης.

Θυμίζουμε ότι με τις δύο προηγούμενες «απαγορεύσεις συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων», στις ημέρες τιμής του Πολυτεχνείου (15 έως 18 Νοεμβρίου 2020) και στην ημέρα μνήμης του δολοφονημένου μαθητή Α. Γρηγορόπουλου (6 Δεκεμβρίου 2020), η κυβέρνηση της ΝΔ πέτυχε μέσα σε ένα 20ήμερο να επαναλάβει αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις που ο ελληνικός λαός είχε να βιώσει από τις ημέρες της Απριλιανής χούντας, 21 Απριλίου 1967, και τις ημέρες εισβολής των τανκς στο Πολυτεχνείο, 17 Νοεμβρίου 1973. Περισσότερος συμβολισμός, περιττεύει.

Καθώς οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της ΝΔ γνωρίζουν την σχεδόν καθολική αποδοκιμασία του εκπαιδευτικού κόσμου, και τις δύο Πέμπτες που έχουν προηγηθεί της 28ης Ιανουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, και σε άλλες πόλεις, μαζικές κινητοποιήσεις οι οποίες «χαλάνε το προφίλ» της κυβέρνησης, και παρά την αστυνομία, τα ΜΑΤ, τις αύρες, τα πρόστιμα, τη συκοφάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος και την τρομοκρατία που επιστράτευσε και εξαπέλυσε, τώρα σερβίρεται κατά παραγγελία και η «απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου», με (υποτιθέμενη) απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην πραγματικότητα, η απόφαση αυτή δεν είναι κάτι λιγότερο από ένα νέο όνειδος για την ΕΛ.ΑΣ. και την κυβέρνηση, χτύπημα στα δημοκρατία και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Έχει σημασία να τονιστεί ότι τα προσχήματα της «υγειονομικής προστασίας» έχουν από καιρό καταπέσει, από την αποδεδειγμένη όσο και επίμονη απροθυμία της κυβέρνησης να πάρει μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας (παρεμπιπτόντως, στην εβδομάδα των απαγορεύσεων, έχουν δρομολογηθεί και κινητοποιήσεις των υγειονομικών). Ας σημειωθεί ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εξήγησε ότι στις δύο πρώτες περιπτώσεις απαγόρευσης συναθροίσεων η ίδια σε καμία περίπτωση δεν είχε εισηγηθεί κάτι τέτοιο.

Η κυβέρνηση αναπτύσσει ταχύτητα στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, και επιχειρεί να επαναφέρει μέτρα που έχουμε να δούμε από την 7ετία: απαγόρευση συναθροίσεων και διαδηλώσεων, απαγόρευση δημοσιογραφικής κάλυψης γεγονότων, πανεπιστημιακή αστυνομία δίπλα στις διάφορες νέες ομάδες αστυνομίας που έχει δημιουργήσει, κλπ.

 

Καταγγέλλουμε τη νέα «αστυνομική» απαγόρευση συναθροίσεων!

Καλούμε τον ελληνικό λαό να αποδοκιμάσει, να αντισταθεί σε αυτή την πρωτόγνωρη αλυσίδα αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, αποφάσεων και πρακτικών!

Όχι στην αστυνομοκρατία! Η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Στο πλευρό του εκπαιδευτικού και υγειονομικού κινήματος, για την προάσπιση της Δημόσιας Παιδείας, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις