Σ.ΕΚ.Α.

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Fax: 210 3816584, Κιν. 6977509501

e-mail: sekarchaeologists@gmail.com, site www.seka.net.gr

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει τις διαπιστωμένες σε όλη την επικράτεια, όσο και απολύτως αδικαιολόγητες, καθυστερήσεις καταβολής μισθοδοσιών σε έργα με αυτεπιστασία συγχρηματοδοτούμενα από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Δεκάδες συνάδελφοι αρχαιολόγοι και πολλοί ακόμη εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων, παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τους δύο μήνες, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα κατά πολύ.

Οποιαδήποτε αναστολή εκπλήρωσης των όρων τής σύμβασης την οποία οι εργαζόμενοι υπέγραψαν με το Υπουργείο Πολιτισμού, αποτελεί στην πράξη αθέτηση της συμφωνίας και μονομερή καταπάτησή της. Αυτή τη στιγμή, υπόλογο είναι το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., το οποίο και καλούμε να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, διασφαλίζοντας τους όρους να μην επαναληφθεί το φαινόμενο στο μέλλον. Ο Σ.ΕΚ.Α. ήδη έχει ενημερώσει επίσημα το Υπουργείο και άλλους φορείς για τις καθυστερήσεις πληρωμών, ζητώντας να δοθεί τέλος στις καθυστερήσεις πληρωμών.

Με απόφασή του, το Δ.Σ. του Σ.ΕΚ.Α. επιφυλάσσεται να καλέσει τα μέλη του στις επόμενες ημέρες σε διοργάνωση κινητοποιήσεων πανελλαδικά, σε συνεργασία με αντίστοιχα θιγόμενους Συλλόγους και Σωματεία, εφόσον δεν διαπιστώνεται πρόοδος στο θέμα της πληρωμής των εργαζομένων.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις