Η ΥΠ.ΠΟ.μονή μας εξαντλείται…

Παρά τις προ μηνών διαβεβαιώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, ότι το χρόνιο πρόβλημα της καθυστέρησης πληρωμών επιλύεται και στο εξής όλες οι εντολές θα εκτελούνται κανονικά, τα τελευταία γεγονότα για ακόμη μια φορά τους διαψεύδουν θριαμβευτικά. Ο εμπαιγμός συνεχίζεται, προβάλλοντας αυτή τη φορά νέες δικαιολογίες, τις οποίες ο Σ.ΕΚ.Α. δεν προτίθεται ούτε να τις επικαλεστεί ούτε να τις κατανοήσει ούτε να τις εξετάσει ούτε να τις ερμηνεύσει, τις απορρίπτει από τη βάση τους και δεν τις «νομιμοποιεί».

Σε όλο αυτό το κλίμα αδιαφορίας και «εργασιακής τρομοκρατίας» έρχονται να προστεθούν τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, τα οποία ευνοούν τις ελαστικές μορφές εργασίας, εξασφαλίζοντας περιορισμένα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Προγράμματα τα οποία ενισχύουν την “αναλωσιμότητα” των εργαζομένων, προσφέρουν πλασματικές εφήμερες λύσεις, προσβλέπουν στην πλασματική μείωση του υψηλού δείκτη ανεργίας και καπηλεύονται την ανάγκη για εργασία. Και όλα αυτά με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, που στο παρελθόν αφειδώς τα καταδίκαζε.

Με αφορμή τα ανωτέρω ο Σ.ΕΚ.Α. απαιτεί από τους υπεύθυνους να επιδείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα και κατανόηση απέναντι στα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι έκτακτοι εργαζόμενοι στον Τομέα του Πολιτισμού, λόγω της μη κανονικής καταβολής των δεδουλευμένων. Προβλήματα, τα οποία έχουν συνέπειες τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή.

Ο Σ.ΕΚ.Α. εκφράζει την αγανάκτηση των συναδέλφων και απαιτεί την άμεση λύση των προβλημάτων.

Ο Σ.ΕΚ.Α. απαιτεί την έγγραφη δέσμευση του Υπουργείου ότι οι μισθοδοσίες θα καταβάλλονται κανονικά, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Ο Σ.ΕΚ.Α. καλεί τα μέλη του και τα σωματεία των εργαζομένων στον Πολιτισμό να παλέψουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:

– τη συρρίκνωση του Υπουργείου Πολιτισμού

– τις καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων στα έργα αυτεπιστασίας του Τομέα Πολιτισμού (πρώην Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού)

– την μη καταβολή του επιδόματος Ανθυγιεινής Εργασίας στην ειδικότητα των ΠΕ Αρχαιολόγων

– τα προαπαιτούμενα κριτήρια και το σύστημα προσλήψεων έκτακτου προσωπικού

– τα προγράμματα «Κοινωφελούς» εργασίας, του νέου καθεστώτος περιστασιακής ημιαπασχόλησης και εργασιακής ομηρίας

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

– ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

–  ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ

– ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ

– ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ

– ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 

Απαιτούμε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου να σταματήσει την παγιωμένη τακτική των υπεκφυγών και απραγίας, να πάρει άμεσα θέση για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.)

καλεί όλα τα μέλη του και τα σωματεία στον χώρο του πολιτισμού να συμμετέχουν στις 30/7/2015 στη στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου

και στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.30

στο κτήριο του Τομέα Πολιτισμού (πρώην Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού) στην Αθήνα, 

στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη,

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στην Κρήτη,

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Αποφάσεις ΔΣ