«Επόμενη στάση… απολύσεις.
Προσοχή στο κενό μεταξύ
ανευθυνότητας και ανοησίας»
 
Απομένουν λίγες ημέρες, ώστε και οι τελευταίοι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης, 106 στον αριθμό, να «αποβιβαστούν». Ενδιάμεση στάση αποτέλεσε η εκ περιτροπής εργασία, η μονομερής απόφαση της αναδόχου κοινοπραξίας και η “αναγκαστική” άδεια.
 
Τα πάντα φαίνεται ότι δρομολογούνται, τα πάντα κυλούν στις αόρατες ράγες του Μετρό Θεσσαλονίκης, με έναν και μοναδικό πλέον προορισμό, τη μη ολοκλήρωση του έργου. Μια ξέφρενη πορεία ετών, την οποία τόσο οι υπεύθυνοι του έργου όσο και η πολιτική ηγεσία του χθες και του σήμερα παρακολουθεί με απάθεια. Ένα έργο πολιτικό, από το οποίο όμως η πολιτική βούληση απείχε και απέχει – τα αποτελέσματα το επιβεβαιώνουν- αισθητά.  
 
Στο πολύπαθο αυτό έργο, το οποίο- ἄκουσον ἄκουσον- τιτλοφορείται ως «το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης» η σύγκρουση πλέον είναι αναπόφευκτη και οι συνέπειες δεδομένες. Το έργο επαναλαμβάνεται: στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας προστίθενται ακόμα 106 άνθρωποι, τα ελάχιστα εν λειτουργία καταστήματα θα βάλουν λουκέτα και το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα παραμείνει για αρκετά χρόνια. Η πόλη της Θεσσαλονίκης από ένα «ανοικτό Μουσείο Αρχαιοτήτων» θα καταντήσει σε ένα «ανοικτό Μουσείο Τρύπας Μετρό». Μάλλον και το τελευταίο δικαιολογεί τον όρο σύγχρονο και πρωτότυπο.  
 
«Το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης» για την κατασκευή του οποίου εφαρμόζονται οι πιο «σύγχρονες» αντι- εργατικές πρακτικές, καθώς και οι πιο «σύγχρονες» πρακτικές μη διατήρησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ζητά την πλήρη εφαρμογή του Αρχαιολογικού Νόμου και την ολοκλήρωση του αρχαιολογικού έργου.
 
 
 ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΣΗ ΑΜΕΣΗΣ, ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ.
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Τελευταίες ανακοινώσεις

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις