Ενημέρωση μελών

 

Την Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΚΑ. Συζητήθηκαν «οι εξελίξεις στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης» και «οι επιπτώσεις της εφαρμογής του “Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων” (ΓΕΜΗΣΟΕ) γενικά στα σωματεία, και ειδικά στον Σύλλογό μας. Η κατανομή των επί συμβάσει αρχαιολόγων σε έργα αυτεπιστασίας, σε δημόσια και ιδιωτικά έργα τρίτων. Η εφαρμογή της ΣΣΕ μας, και η προοπτική επέκτασής της».

Μέσα από μια πολύ πλούσια και ουσιαστική συζήτηση που έγινε σε υποδειγματικά συναδελφικό κλίμα, το σώμα αποφάσισε: α) Να επιτρέψει στους συναδέλφους επί συμβάσει αρχαιολόγους που εργάστηκαν για την απόσπαση των βυζαντινών αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου να εγγραφούν ή να επανεγγραφούν στον Σύλλογο, εφόσον το επιθυμούν. β) Να αναδείξει την επιδεινούμενη εργασιακή συνθήκη στη Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο και οδηγό αντεργατικών εξελίξεων το έργο του Mετρό Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκαν γ) τα επόμενα βήματα του Συλλόγου με σκοπό τη διεκδίκηση της επέκτασης της ΣΣΕ μας, και δ) η παραμονή του ΣΕΚΑ εκτός του φακελωματικού μητρώου ΓΕΜΗΣΟΕ.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις