Ενημέρωση Μελών

 

Α) Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΚΑ στη Θεσσαλονίκη, 08/03/20

Το σώμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Σ.ΕΚ.Α.

– έλαβε την απόφαση να προσκαλέσει τα μέλη του να μην εργαστούν στην απόσπαση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης (συνημμένο 1)

– ενέκρινε κείμενο ψηφίσματος καταδίκης του νέου ασφαλιστικού (συνημμένο 2)

– ενέκρινε κείμενο καταγγελίας του συνεδρίου της ΓΣΕΕ (συνημμένο 3)

– αναγνώρισε ως θέση του το κείμενο του ΔΣ του ΣΕΚΑ για τη μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ (συνημμένο 4)

Το σώμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Σ.ΕΚ.Α.

– συζήτησε για τις εξελίξεις στο θέμα της προσπάθειας επανυπογραφής ΣΣΕ, επιβεβαιώνοντας τη βούλησή του για αξιοποίηση και του θεσμού της Μεσολάβησης

– ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα του συμβιβασμού ανάμεσα στους 19 συναδέλφους-πρώην απολυμένους του Μετρό Θεσσαλονίκης και στην Κοινοπραξία

– καταψήφισε τα δύο κείμενα για το προσφυγικό που τέθηκαν σε ψηφοφορία

Για την πληρέστερη ενημέρωση όλων των μελών μας, έχει ανατεθεί σε συναδέλφους σύνταξη νέων κειμένων για τα ακόλουθα θέματα:

– Προσφυγικό

– Συνέδριο ΑΕΜΘ

– Νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό

– Νομοσχέδιο για το καθεστώς σε Φιλοπάππου και Εθνικό Κήπο

Β) Σχετικά με τη διαδικασία επανυπογραφής ΣΣΕ

 

Ο αντισυμβαλλόμενος στην υπογραφή ΣΣΕ εργοδοτικός σύνδεσμος ΣΑΤΕ κατέθεσε στον ΣΕΚΑ στις 13/03/20 πρόταση ΣΣΕ, υπόψιν της Μεσολάβησης.

Η πρόταση του ΣΑΤΕ (συνημμένο 5) απορρίπτεται ομόφωνα από το ΔΣ του ΣΕΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τη μεγάλη μείωση που προτείνει ο ΣΑΤΕ στα κλιμάκια (έναρξη από το μεικτό ποσό των 800 ευρώ για τους νέους συναδέλφους), ο εργοδοτικός σύνδεσμος εισηγείται πεδίο εφαρμογής της σύμβασης αποκλειστικά τα έργα τα οποία ανατίθενται βάσει των διατάξεων του Ν.4412/2016 (δημόσιες συμβάσεις). Δηλαδή, ο ΣΑΤΕ προτείνει μειώσεις στις απολαβές μας παρά το γεγονός ότι θα αφορούν σε έργα στα οποία οι εταιρείες-μέλη του δεν πληρώνουν οι ίδιες τους αρχαιολόγους, αλλά απλώς μεσολαβούν για την πληρωμή τους.

Η κακή πρόταση του ΣΑΤΕ δεν πτοεί, αλλά πεισμώνει τον Σύλλογο, ο οποίος θα συνεχίσει με όλους τους θεμιτούς τρόπους την πίεση για επανυπογραφή ΣΣΕ με αξιοπρεπείς όρους για τους επί συμβάσει αρχαιολόγους.

Δεν πρέπει να υποτιμηθεί το ίδιο γεγονός της κατάθεσης πρότασης από την πλευρά του ΣΑΤΕ (με τον εργοδοτικό σύνδεσμο στο παρελθόν άλλοτε δομικά να αρνείται υπογραφή ΣΣΕ με τον Σύλλογό μας και άλλοτε να αναγνωρίζει στους αρχαιολόγους «τα ελάχιστα νόμιμα» με βάση την εθνική ΣΣΕ), το οποίο μάς φέρνει σε ένα -ακόμη δύσκολο, αλλά- αναβαθμισμένο πλαίσιο συζήτησης με την άλλη πλευρά, έπειτα από πολύχρονη συλλογική προσπάθεια.

 

1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

2. ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

3. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ

4. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΕ ΝΠΔΔ

5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΣΕ ΑΠΟ ΣΑΤΕ ΠΡΟΣ ΣΕΚΑ

 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΚΑ
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις