Ενημέρωση για τις εξελίξεις στα έργα του Μετρό

σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

 

Θεσσαλονίκη

Μετά από 8μηνη καθυστέρηση, η εταιρεία ΑΚΤΩΡ υλοποίησε τη ΣΣΕ του ΣΕΚΑ και κατέβαλε μισθοδοσίες και αναδρομικά με βάση όσα προβλέπει η σύμβασή μας. Για την επαλήθευση της ορθής καταβολής των δεδουλευμένων τους (και με δεδομένο ότι το ΔΣ του ΣΕΚΑ έγινε δέκτης πολλών ερωτημάτων αλλά και καταγγελιών από συναδέλφους στο έργο για ασυνεπή/σφαλερή αποπληρωμή τους) οι εργαζόμενοι θα είναι χρήσιμο να:

α) πάρουν καταρχάς καταστάσεις μισθοδοσίας, για τον έλεγχο των ποσών που έχουν στα χέρια τους, συγκρίνοντας τους νέους μισθούς τους με βάση τον πίνακα της ΣΣΕ μας.

β) έχουν υπόψιν τους ότι στα αναδρομικά η παρακράτηση φόρου είναι της τάξης του 20%. Ο έλεγχος για την ορθή καταβολή των αναδρομικών θα πρέπει να γίνεται επί της διαφοράς μεταξύ του μεικτού μισθού που λάμβαναν και του μεικτού μισθού που θα έπρεπε να λαμβάνουν μετά τον υπολογισμό επί της ΣΣΕ του ΣΕΚΑ.

γ) γνωρίζουν ότι το ΣΕΠΕ ήδη έλεγξε την Πέμπτη 14 Ιουλίου, έπειτα από κλήση του ΣΕΚΑ, την ορθότητα της μισθοδότησης των αρχαιολόγων στο έργο. Από το ΣΕΠΕ ελήφθησαν αντίγραφα μισθοδοσίας και διαπιστώθηκε καταρχάς η μη υπογραφή νέων συμβάσεων εργοδότη – εργαζομένων με την οφειλόμενη αναπροσαρμογή των μισθολογικών όρων.

Με βάση έγγραφο – προθεσμία που έθεσε το ΣΕΠΕ, το λογιστήριο της εταιρείας ΑΚΤΩΡ θα πρέπει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να ετοιμάσει και να καλέσει τους αρχαιολόγους να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις τους. Οι συνάδελφοι θα πρέπει να προσέξουν τα νέα κείμενα συμβάσεων που θα κληθούν να υπογράψουν, και να μη δεχτούν «σφήνα» τυχόν αντεργατικούς νέους όρους

Αθήνα

Οι επί συμβάσει αρχαιολόγοι στο έργο κατασκευής του Μετρό της Αθήνας, Γραμμή 4, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων και 3ωρων στάσεων εργασίας που πραγματοποίησαν την Τετάρτη και Πέμπτη, 13 και 14 Ιουλίου 2022, κλιμακώνουν με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο ΣΕΚΑ καλύπτει τους συμβασιούχους αρχαιολόγους που διεκδικούν την εφαρμογή της ΣΣΕ του ΣΕΚΑ στο δημόσιο έργο κατασκευής του Μετρό της Αθήνας, Γραμμή 4. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας όλων των ειδικοτήτων, για να ζούμε, όχι να επιβιώνουμε, από τον μισθό μας, και οργανώνουμε κοινές κινητοποιήσεις.

 

14-07-22

 
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις