ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ,

ΣΕ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ 1/3/2017

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί τα μέλη του σεΈκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 10:30

στην Αθήνα(Αίθουσα ΣυλλόγουΕμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Αγ. Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών),

στη Θεσσαλονίκη(Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης,Μανώλη Ανδρόνικου 6)

στο Ηράκλειο(Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, Κτίριο Περιφέρειας, Πλατεία Ελευθερίας).

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η θεματολογία της ημερήσιας διάταξης είναι η εξής:

  1. Υπόθεση ΔΔΕΑΜ
  2. Μισθολογική κατάταξη (μεταπτυχιακά, προϋπηρεσία)
  3. Οικονομικά του Συλλόγου
  4. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
  5. Μετρό Θεσσαλονίκης
  6. Προτεινόμενα θέματα από τα μέλη (καλείστε να καταθέσετε έγκαιρα τα ζητήματα που θα θέλατε να συζητηθούν έως την Τετάρτη 8 Μαρτίου).

 

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στη 13.30 της ίδιας μέρας θα γίνει η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στην Αθήνα στην Αίθουσα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, όπου θα γίνει και η εκλογή της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Αντίστοιχα στα Παραρτήματα θα οριστούν οι τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές.

 

ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι αρχαιρεσίεςτου Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρες 11.00-16.30 στην Αθήνα και στα Παραρτήματα του Συλλόγου.

Υποψηφιότητες

Όσα μέλη ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα είτε για τα διοικητικά όργανα του Συλλόγου (Διοικητικό Συμβούλιο, Διοικούσα Επιτροπή Παραρτήματος στο οποίο ανήκουν, Ελεγκτική Επιτροπή), είτε για την εκπροσώπηση του Συλλόγου μας στην Ο.Ι.Υ.Ε. και στο Ε.Κ.Α., παρακαλούμε να αποστείλουν την αίτησή τους με όλα τα προσωπικά τους στοιχεία στο fax (2103816584)ή στο sekarchaeologists@gmail.com έως και το Σάββατο 4 Μαρτίου 2016.

Εγγραφές νέων μελών μπορούν να γίνουν μέχρι την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

 

Υπόμνημα με τα αιτήματα του ΣΕΚΑ προς το Υπουργείο Πολιτισμού
 
Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων έχει καταθέσει την τελευταία τριετία επανειλημμένα αιτήματα συνάντησης με τον εκάστοτε υπουργό Πολιτισμού. Όλες οι εκκλήσεις του ΣΕΚΑ έπεσαν στο κενό, και μόνο ο υπουργός Α. Μπαλτάς δέχτηκε τελικά αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας, με τη διαφορά ότι το έπραξε λίγες ημέρες πριν «ανασχηματιστεί», γεγονός το οποίο και γνώριζε. Δυστυχώς, η αδιαφορία και η υποκρισία που έχουν επιδείξει τουλάχιστον οι τελευταίες πολιτικές ηγεσίες απέναντι στον Σύλλογο υπήρξαν επιεικώς προκλητικές.
Ακόμη κι όταν υφιστάμενοι του υπουργού καταδέχονταν να συναντήσουν αντιπροσωπεία του ΣΕΚΑ, κι αυτό μετά από τις επίμονες πιέσεις μας, είναι χαρακτηριστική η απαξίωση που γνωρίσαμε κατά την παρουσίαση των αιτημάτων μας. Όταν αντιπροσωπεία από το προηγούμενο ΔΣ του ΣΕΚΑ μετέφερε το αίτημά μας για «μόνιμη και σταθερή εργασία» στον Διευθυντή Γραφείου του υπουργού, ο τελευταίος απάντησε αμέσως …«ξεχάστε το!». Από την ίδια τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου, αντιπροσωπεία από το τρέχον ΔΣ του ΣΕΚΑ πληροφορήθηκε ότι «δεν αποτελεί πρόβλημα να εργάζονται οι έκτακτοι αρχαιολόγοι με μπλοκάκι».
 
Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων συγκροτεί το υπόμνημα των αιτημάτων του προς το υπουργείο χωρίς αυταπάτες για τη διάθεση ή και τη δυνατότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της κυβέρνησης να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην έκτακτη αρχαιολογία και στον Πολιτισμό εν γένει, αλλά με πεποίθηση ότι όλες οι διεκδικήσεις μας είναι δίκαιες, και πρέπει να αποτελέσουν άξονα συσπείρωσης όλων των εκτάκτων αρχαιολόγων
 
Η συμφωνία των εκτάκτων αρχαιολόγων πάνω στο πλαίσιο των διεκδικήσεών μας και η συσπείρωσή μας πάνω στα απολύτως δίκαια αιτήματά μας, είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση για την καλύτερη δυνατή έκβαση του αγώνα μας.
 
Συνημμένο θα βρείτε το υπόμνημα το οποίο το ΔΣ του ΣΕΚΑ θέτει στο σώμα για την τελική διαμόρφωσή του.

 

 

Για το Δ.Σ.

Πρόεδρος                               H Γραμματέας                              Ο Ταμίας

         Γιώργος Μπροκαλάκης               Γιάννα Ποθητού                        Γιώργος Χαρίτος

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις