Για την ανάγκη σταθερής οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου μας
 
Στο πλαίσιο της ανασύνταξης και οργάνωσης των οικονομικών του συλλόγου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου οι πόροι του Συλλόγου διακρίνονται σε τακτικούς και έκτακτους, δηλαδή την ετήσια συνδρομή των μελών του και κάθε έσοδο από έκτακτες εισφορές, δωρεές, επιχορηγήσεις, κληροδοσίες, εορτές, εκδρομές κ.ά. Τα έσοδα του Συλλόγου διατίθενται για τα έξοδα λειτουργίας του γραφείου του, για τα έξοδα κίνησης των μελών του Δ.Σ. (συναντήσεις, συμβούλια) και των μελών του συλλόγου (συμμετοχή σε Γ.Σ., κινητοποίηση κ.ά.), για τα λειτουργικά έξοδα των Γ.Σ., αρχαιρεσιών, κινητοποιήσεων (αίθουσα, έντυπο υλικό κ.ά.), καθώς και σε νομικά έξοδα (ένορκη κατάθεση, ενίσχυση μελών που βρίσκονται σε δικαστικό αγώνα, αγωγές για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μελών του, π.χ. προσφυγή σε ΣτΕ, ΚΥΑ κ.ά.), άλλες ανάγκες.
Τα τακτικά μέλη οφείλουν να τακτοποιούν έγκαιρα τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τον Σύλλογο, καθώς μόνο μετά την εξόφληση των οικονομικών τους υποχρεώσεων μπορούν να ασκούν τα δικαιώματα που τους παρέχει το Καταστατικό.
Η ετήσια συνδρομή των μελών αποτελεί το βασικό και μόνο έσοδο του συλλόγου. Τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο των ευρύτερων οικονομικών αναταραχών και ανατροπών που βιώνουμε στην χώρα μας η δυνατότητα καταβολής των συνδρομών είχε μειωθεί, είτε λόγω ανεργίας είτε λόγω συσσώρευσης μεγάλου ποσού οφειλής. Τα χρόνια αυτά το Δ.Σ. και η Γ.Σ. είχαν αποφασίσει μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος καταβολής των συνδρομών και τη διευκόλυνση των μελών της αποπληρωμής ή πληρωμής μέρους αυτής προκειμένου να «ενεργοποιηθεί» η ταυτότητά τους και να δύνανται να απολαμβάνουν τα οφέλη και δικαιώματά τους.
Τα τελευταία Δ.Σ. πραγματοποίησαν μια σειρά ενεργειών για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων, όπως τη μετακόμιση του γραφείου σε χώρο παραχωρημένο από τον ΣΕΑ, τη μείωση των εξόδων μετακίνησης των μελών, τη μείωση του ποσού και της συχνότητας μετακίνησης των μελών του Δ.Σ. με τη διεξαγωγή Δ.Σ. μέσω skype και επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (που συνέβαλε και στην πιο άμεση και έγκαιρη επικοινωνία) κ.ά., που βοήθησαν σε έναν βαθμό, αλλά επουδενί αποτελούν λύση μακροχρόνια για τα έξοδα και τις ανάγκες του σωματείου. Πρέπει να σημειωθεί πως, η συνεχής αλλαγή των νομικών διατάξεων ώθησε αρκετές φορές το σωματείο να ακολουθήσει την νομική οδό, είτε στην ενίσχυση των μελών του σε ατομικές υποθέσεις είτε σε ομαδικές ενέργειες των μελών του ή του σωματείου με άλλα σωματεία για τη διεκδίκηση των κοινών αιτημάτων μας (οργανόγραμμα), αλλά και σε ενέργειες διαφύλαξης της ισχύος και ενίσχυσης της υπογραφής της ΣΣΕ μας και ενάντια σε απαράδεκτα νομοθετήματα που προσβάλλουν την εμπειρία και γνώσεις μας (ΚΥΑ μεταπτυχιακών).
Αποτέλεσμα των μειωμένων εσόδων και των λειτουργικών εξόδων ήταν η τραγική μείωση του ταμείου δημιουργώντας δυσχέρεια στην κίνηση και εκτέλεση των απαραίτητων ενεργειών που απαιτούν αντίτιμο, με κάθε επίπτωση που αυτό επιφέρει σε όλα τα μέλη μας.
Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η συνδρομή μας αποτελεί το «λιθαράκι» μας για την ενίσχυση του συλλόγου, που τα μέλη του προσπαθούν και καταφέρνουν σε δύσκολα χρόνια να τον κρατούν ζωντανό και δυνατό στην διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και πως μόνο με ένα δυνατό ταμείο μπορεί ο ΣΕΚΑ να υπερασπιστεί και να ενισχύσει στο μέγιστο τα μέλη του και τις ανάγκες του.
 
 
 
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου της 15/10/2017, για να διευκολυνθούν τα μέλη του Σ.ΕΚ.Α. τα οποία για διάφορους λόγους οφείλουν συνδρομές που υπερβαίνουν τα δύο έτη, θα τους χορηγηθεί η δυνατότητα να παραγράψουν το σύνολο των προηγούμενων οφειλών τους και πρακτικώς μεν να επανεγγραφούν, καταστατικώς δε να επανενεργοποιηθούν, με το συνολικό ποσό των 30 ευρώ (24 ευρώ: ποσό ετήσιας συνδρομής + 6 ευρώ: ποσό επανεγγραφής).
Θυμίζουμε ότι είτε πρόκειται για εγγραφή νέου μέλους (30 ευρώ), είτε για επανεγγραφή (30 ευρώ), είτε για ανανέωση συνδρομής (24 ευρώ), το ποσό κατατίθεται στον ακόλουθο λογαριασμό:
 
Alpha Bank 204.00.2002.000915
IBAN: GR79 0140 2040 2040 0200 2000 915
(όνομα: Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων)
Προσοχή: στην αιτιολογία να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη!
 
Σημείωση: σε περίπτωση που η κατάθεση γίνεται μέσω ebanking από άλλη τράπεζα (ΕΘΝΙΚΗ κ.ά.) υπάρχει εξτρά χρέωση 3 ευρώ.
 
 
Η σταθερή οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο για τη λειτουργία αλλά και για την ίδια την ύπαρξη του Σ.ΕΚ.Α., σε μια περίοδο κατά την οποία οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τον περιορισμό και τη φίμωση των πρωτοβάθμιων σωματείων έχουν την τιμητική τους, και πάντοτε μέσα στο κυρίαρχο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο των τελευταίων δεκαετιών, της απαξίωσης, υπόσκαψης, συκοφάντησης του συνδικαλισμού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις