Απεργία διαρκείας στη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας

 

Οι εργαζόμενοι αρχαιολόγοι, εργατοτεχνίτες, τοπογράφοι, στο έργο κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας βρίσκονται σε απεργία από την 1η Σεπτεμβρίου διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και στα ημερομίσθιά τους.

Η απεργία του Σεπτεμβρίου θα είχε λήξει πριν καν προκηρυχτεί αν η ανάδοχος ΕΡΕΤΒΟ, ή ο κύριος του έργου Αττικό Μετρό, είτε τηρούσαν τη συμφωνία που είχαν κάνει με τους εργαζόμενους ήδη από τον Ιούλιο και τις αμέσως προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των τριών ειδικοτήτων, είτε επιθυμούσαν να δώσουν, έστω και καθυστερημένα, λύση στα προβλήματα και απάντηση στα δίκαια αιτήματα των απεργών. Ας σημειωθεί πως, σε ό,τι αφορά τους αρχαιολόγους, οι προτάσεις των περισπούδαστων νομομαθών της Αττικό Μετρό και της ΕΡΕΤΒΟ αποσκοπούσαν απλώς να σπάσουν την απεργία, καθότι ήταν προτάσεις κενές, νομικά και πρακτικά ανέφικτες.

Απέναντι στους κοντόφθαλμους χειρισμούς της εργοδοσίας, όλες οι ειδικότητες συνεχίζουν ενωμένες, κόντρα στις διασπαστικές εκκλήσεις της αναδόχου προς τους εργαζόμενους «να επιστρέψουν στην εργασία τους και στη συνέχεια να αναζητηθούν οι λύσεις στα προβλήματα».

Πιθανότατα αυτή είναι μια είδηση που δεν θα διαβάσετε ούτε καν στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων. Κρατάμε σαν παρακαταθήκη της προσπάθειας, την αλληλεγγύη και ενότητα των εργαζομένων, που σε καιρούς καλλιεργούμενου ατομικισμού και απάθειας, συνεχίζουν ενωμένοι, με όλους τους απεργούς να δηλώνουν πως δεν θα κάνουν πίσω, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα όλων των ειδικοτήτων. Αυτό είναι μια πρώτη, σημαντική νίκη, πριν τυχόν δικαιωθούν τα καθαυτά αιτήματα τους.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις