Αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών!

Η εργασία είναι δικαίωμα, όχι παραχώρηση!

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στις αντεργατικούς σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας. Ανεμίζοντας κάλπικα προεκλογικά διοριστήρια, η κυβέρνηση επιχειρεί μια βίαιη προσαρμογή της εκπαίδευσης στις απαιτήσεις του ΟΟΣΑ, των θεσμών και του κεφαλαίου, για την αποσύνδεση πτυχίου-επαγγελματικών δικαιωμάτων, για τα ακριβοπληρωμένα προσόντα και την «αριστεία», την αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών. Στρατηγικός στόχος όλων αυτών δεν αποτελούν βέβαια οι «μόνιμοι διορισμοί», αλλά το αντίθετο τους: η ευέλικτη, επισφαλής και ακριβοπληρωμένη εργασία και στο βάθος η πειθάρχηση-χειραγώγηση αναπληρωτών και «μόνιμων» εκπαιδευτικών.

Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι γνωρίζουμε κι εμείς το πρόβλημα και τους σχεδιασμούς αυτούς από «πρώτο χέρι». Τα κάθε είδους «προσοντολόγια» σκοπό έχουν στην πραγματικότητα να μεταθέσουν την ευθύνη της ανεργίας μεγάλων κομματιών της ελληνικής κοινωνίας, από τους πραγματικά υπόλογους, δηλαδή το κράτος και την κυβερνητική πολιτική, στους ίδιους τους ανέργους: ευθύνεται ο άνεργος αρχαιολόγος, που δεν έχει τα απαιτούμενα χρόνια προϋπηρεσίας, που δεν έχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό, που δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες, που δεν έχει πιστοποιητικό γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, που δεν έχει εντοπιότητα…

 

Βασική δουλειά των υπουργείων, πλέον, έχει γίνει η εξειδίκευση του τρόπου με τον οποίο θα αποκλείονται οι άνεργοι από τη διεκδίκηση της εργασίας τους, στις ελάχιστες πλέον προσφερόμενες θέσεις.

 

Κάτω η κυβερνητική πολιτική της ανεργίας!

 

Καταγγέλλουμε τη χρήση χημικών, την κρατική βία και τρομοκρατία ενάντια σε καθηγητές και φοιτητές!

 

Στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και όλων των κομματιών της κοινωνίας που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα στην εργασία!

 

Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, μαζικές προσλήψεις αρχαιολόγων!

 

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

 

Να βρεθούμε στο πλευρό των εκπαιδευτικών, τη Δευτέρα, 14/01, στο Σύνταγμα, στις 15:00

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Διαδώστε το

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: Ανακοινώσεις